· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament ha posat en marxa la campanya EL TEU ANIMAL, LA TEVA RESPONSABILITAT

- 15/07/2016 -
La iniciativa té com a finalitat millorar la convivència ciutadana mitjançant l'edició de díptics i diverses activitats de conscienciació per tal que tothom pugui gaudir d'uns carrers nets i polits al nostre municipi.

L'Ajuntament ha posat en marxa la campanya EL TEU ANIMAL, LA TEVA RESPONSABILITAT

ImatgeAquesta campanya consisteix a recordar a totes les persones que tenen animals que existeix una ordenança municipal de tinença d'animals que regula aquelles normes que s'han de fer complir per a protegir la seguretat i la salut de les persones, i també per a protegir els animals mateixos, i que l'incompliment de qualsevol dels punts de l'Ordenança és motiu de sanció. Per açò, s'ha editat un fullet, per recordar algunes d'aquestes normes que encara no es compleixen i que han generat queixes ciutadanes.

Per a repartir aquest díptics es compta amb la participació d'alguns comerços i de botigues, com ara els supermerats A. Llorens, el Diskont i la Coperativa del Camp de Ciutadella; així com també amb les clíniques veterinaries Pérez Sintes, Jaume Pons i Lidia Massip, i Vets; i, també, amb la Protectora d'animals de Ciutadella. Tot aquests col·laboradors, als quals cal agrair el seu gest, se sumen d'aquesta manera a la campanya, perquè també defensen i volen una bona convivència i uns carrers nets i polits.

La campanya també consisteix a aconseguir el suport de les persones que vulguin participar-hi i col·laborar-hi. Açò es duu a terme amb la realització de fotografies de les persones interessades amb una caca gegant, i amb un missatge per a expressar i demanar que les persones que tenen animals siguin responsables. Durant els dies passats dos actors ja van sortir al carrer per a recollir el màxim de suports i, fins al dia d'avui, es compta amb 350 persones que s'hi han fotografiat. Durant el proper cap de setmana es tornarà a sortir al carrer per a recollir més suports. El dissabte matí estaran pel nucli antic de Ciutadella (de 10 a 12h); i el dissabte capvespre, per la plaça des Pins i els voltants (de 17.30 a 18.30 h). Amb posterioritat, aquestes fotografies es penjaran al web i se'n farà difusió a través d'altres mitjans.

Finalment, per a recordar les normes de l'Ordenança, s'han preparat uns cartells que es penjaran en faroles i pals per tot el municipi.

L'Ajuntament també vol recordar que el carrer és casa de tothom i que és responsabilitat de totes les persones cuidar-lo. Per açò, demana que tothom hi col·labori per a una bona convivència.

Aquesta campanya s'ha organitzat entre diversos serveis de l'Ajuntament, com ara Medi Ambient, Neteja Viària, Projecte de Ciutat i Seguretat Ciutadana.

Si algú vol més informació sobre aquesta ordenança, cal que s'adreci a l'Oficina Muncipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament (baixos esquerra), al web o al QR.

Tornar