es de la Infancia (CAI)" />es de la Infancia (CAI)"/>es de la Infancia (CAI)">
 
  · Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Ciutats Amigues de la Infancia (CAI)

 

La Secretaria Permanent de les Ciutats Amigues de la Infància va reconeixer el passat 17 d'octubre Ciutadella amb el Segell de Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la VII Convocatòria del Segell de Reconeixement Ciutats Amigues de la Infància i VIII Certamen de Bones Pràctiques,pels anys 2016-2020. 


Aquest reconeixement remarca la labor de l'Ajuntament de Ciutadella en coordinació amb les entitats locals i amb els fillets i filletes, per liderar el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència en el municipi.


Els ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són u

n element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets del Nen, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per a la infància.
 

Amb les noves 55 incorporacions, entre les quals es troba la de Ciutadella, el Programa CAI compte ja amb 170 municipis. Tota una xarxa de poblacions compromeses en la promoció i implementació de polítiques municipals afavor dels drets dels fillets i les filletes a tota Espanya.


Els segells CAI i de Bones Pràctiques es concedeixen cada dos anys després d'un procés d'avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria del Programa. D'aquesta forma s'analitza que les línies d'actuació de la política pública dissenyada en relació a la infància i l'adolescència s'ajustin als requisits exigits. Aquest procés va comportar en el cas de Ciutadella la visita de Ignacio Guadix García, membre comissionat d'UNICEF Espanya per tal de recollir in situ elements de valoració per a determinar si el municipi mereixia entrar al privilegiat grup de les ciutats amigues de la Infància, fet que finalment el municipi ha aconseguit.


El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), engegat el 2001, liderat per UNICEF Comitè Espanyol, i amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i la FEMP, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets dels Infants (ONU, 1989).


El programa CAI promou les polítiques d'infància i adolescència, la creació de plans municipals sectorials i la participació ciutadana dels infants en la vida del municipi.

Tornar