· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

 
Grans Esdeveniments                        


             


                     

 

LES VINT PRIMAVERES DELS AL.LIGÀTORS

 

Vol la convenció que celebrem el 25 aniversari, i després el 50, celebracions per quarts, vol la tradició que els ous vénen i es venen per dotzenes, o mitges dotzenes, també ho podríem deixar en les vint llunes dels indis apatxe-kiowa, ai!, massa exòtic. Nosaltres invocarem el poeta quan escrivia nostàlgicament de "cuando de casi todo hace ya veinte años": ara hi som. El jazz és Cultura, amics, si us fa més savis i feliços ja depèn de l'ànima de cadascú.

Són vint primaveres d'ençà que amb molt d'entusiasme i un cert temor vam llençar-nos a muntar un festival de jazz a Menorca. Els afeccionats érem pocs aleshores, i tots ells mig clandestins (legals, eh!), passions privades, intercanvi de vinils no reeditats, música en la penombra, fum i mala vida: érem fills de la llegenda. Com sol dir-se, vam fer sortida de cavall, grans noms de la nòmina internacional han passat per Menorca, hem creat afecció, també entre els joves, gent musicalment ben formada: a Menorca tenim músics de jazz, i alguns de molt bons. Es tractava que l'eixida de cavall no acabàs en arribada d'ase, uf!, prop hi vam fer! En vint edicions vam sofrir una crisi, la Crisi!, la que coneixeu i encara habita cruelment entre nosaltres, l'economia, amics, i els qui la comanden despietadament.

Vam treure el cap dalt, i ara podem presentar una 20na edició magnífica. Músics de l'escena internacional, com Kyle Eastwood, un gran baixista sense revòlver, o James Carter, un saxo otentíssim, realment dels grans. Amb músics dels nostres molt nostres, de Menorca, Mallorca i Eivissa: a Ciutadella, a Ferreries, a Alaior, a Maó, a Sant Lluís, aquí amb Pere Navarro, un joveníssim
eivissenc a la trompeta, una revelació, aprofitant que ells celebren el 30è festival. El jazz, estimades, recorre l'illa, valls, muntanyes i deserts, és un dir. Places i carrers, per a ballar swing. Cinema, jazz per a infants, el Vega Jazz, ja un clàssic en arribar el sol alt i la màniga curta.

Els al·ligàtors s'han fet grans i amenacen de seguir unes quantes primaveres més , encara que l'hivern es faci cru, amb el vostre suport, i el de tanta gent pública i privada, gràcies! WAITING

FOR YOU!
JAZZ OBERT, ASSOCIACIÓ D'AL·LIGÀTORS

 

 


 

 

Tornar