Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Ciutadella avanza en la recuperació del Centre de Dia per a malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius

- 16/06/2017 -
Ajuntament i Consell signen un conveni de col·laboració per a l'adquisició i la dotació de l'equipament del servei municipal de promoció de l'autonomia personal. La institució insular aporta 40.000 euros perquè Ciutadella compti amb un nou centre de dia per a malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius. El nou centre està previst que sigui una realitat a final d'enguany.

Ciutadella avanza en la recuperació del Centre de Dia per a malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius

Imatge Ajuntament i Consell han signat un conveni de col·laboració per a l'adquisició i la dotació de l'equipament del servei municipal de promoció de l'autonomia personal. Aquesta és la primera passa perquè Ciutadella recuperi un servei que s'havia perdut, atès que l'anterior equip de govern va argumentar -durant l'anterior mandat- la falta de necessitat i que Ciutadella rebria la mateixa atenció que Maó. La presidenta Maite Salord, l'alcaldessa Joana Gomila i la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, s'han reunit avui matí per fer efectiva la signatura de l'acord.

D'aquesta manera, el Consell es compromet a finançar part de les despeses d'adquisició de l'equipament del servei municipal de promoció de l'autonomia personal amb una partida de 40.000 euros i com a primera passa per poder obrir de nou el Centre de Dia per a malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius. El consistori i la institució insular preveuen que el nou centre serà una realitat a final d'enguany. L'objectiu és donar resposta a les necessitats dels familiars i malalts perquè estiguin atesos en totes les etapes evolutives de la malaltia, i alhora ajudar a pal·liar els efectes de la malaltia. L'ampliació d'aquest servei és del tot necessari, no només per cobrir aquestes necessitats, sinó també tenint en compte l'envelliment de la població.

L'Ajuntament de Ciutadella és titular del servei municipal de promoció de l'autonomia personal, actualment gestionat pel Patronat Municipal de l'Hospital de Ciutadella, com a recurs que ofereix activitats d'estimulació cognitiva i física, activitats de promoció i manteniment de l'autonomia funcional, així com un servei d'habilitació psicosocial.

A l'acte de signatura, celebrat a l'Ajuntament de Ciutadella, hi han assistit també la regidora Serveis Socials, del Patronat Municipal de l'Hospital i Cooperació, Gràcia Mercadal, i la directora insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent.

Tornar