Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 17 de maig al 2 de juliol
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament reivindica els drets de les persones refugiades

- 20/06/2017 -
 L'Assemblea de les Nacions Unides té determinat, des del 2001 la data del 20 de juny com el Dia Mundial dels Refugiats. La corporació municipal fa seva la petició de l'associació menorquina que reivindica els drets dels refugiats, i ha fet exhibir al balcó de la casa consistorial una pancarta al·lusiva a la situació de riuades de persones que es veuen forçades a cercar refugi per raons de guerres o persecucions ideològiques.

L'Ajuntament reivindica els drets de les persones refugiades

Imatge L'Assemblea de les Nacions Unides té determinat, des del 2001 la data del 20 de juny com el Dia Mundial dels Refugiats. La corporació municipal fa seva la petició de l'associació menorquina que reivindica els drets dels refugiats, i ha fet exhibir al balcó de la casa consistorial una pancarta al·lusiva a la situació de riuades de persones que es veuen forçades a cercar refugi per raons de guerres o persecucions ideològiques.

20 DE JUNY: DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

"L'època que vivim passarà a la història com una de les més miserables d'Europa. La Mediterrània, mar de trobada de pobles, s'ha convertit en el major cementeri del planeta. Milers de persones moren a les seves aigües, d'altres es deixen la vida en el trajecte. (...)

65 milions de persones s'han vist obligades a abandonar les seves llars (...), deixant enrere les seves ciutats sense ni tan sols garanties; fugen de conflictes bèl·lics, condicions de pobresa extrema i violació sistemàtica dels drets humans (...).

Quan més es necessita la pau, més s'alimenta la guerra."

Coordinadora ONGD.

És per açò que, des de les institucions de Menorca i des de l'Ajuntament de Ciutadella, es promouen diferents iniciatives per tal d'ajudar les persones refugiades i fer-les visibles.

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, avui, 20 de juny, tindrà lloc l’acte A MENORCA VOLEM ACOLLIR, on es llegirà el manifest conjunt de les administracions públiques de l’illa sobre la situació de les persones refugiades a la Mediterrània i es durà a terme una taula rodona on hi participaran Marga Benejam, gerent del Fons Menorquí; Audric Pons López, voluntari de Salvament Marítim; i un representant del Consell de Menorca. Abans, però, es llegirà un manifest, a les 19 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament des Castell, on, seguidament, hi tindrà lloc la taula rodona.

Al nostre Ajuntament s'hi ha penjat una pancarta,  i s'hi instal·larà un comptador de flux de refugiats i, a més, hi haurà una cadira buida a la Sala de Plens per tal de demostrar que A MENORCA VOLEM ACOLLIR.

També es durà al Plenari del mes de juliol la proposta del manifest i del fons de garantia per habitatge de refugiats.

No hem d'oblidar que AVUI ELS REFUGIATS SÓN ELLS, PERÒ DEMÀ PODEM SER NOSALTRES.

A més,  avui capvespre, a les 20.30 hores, hi ha convocada una concentració a la plaça de la Catedral per a reinvidicar els drets de les persones refugiades. 

Tornar