Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

El Caragol des Born fa vibrar Ciutadella

- 23/06/2017 -
L'espectacularitat del Caragol des Born de les festes de Sant Joan, una vegada més, ha quedat palesa amb l'entrada al galop del caixer senyor substitut del bienni, Gabriel de Salort Sintes, i rere la seva empremta, la del caixer capellà Joan Camps. L'acte ha comptat en el seu moment de més afluència amb prop de 28.000 persones,

El Caragol des Born fa vibrar Ciutadella

ImatgeBen bé a tocar de les sis del capvespre, amb una plaça des Born plena a vessar, sota un sol intens i vibrant, Ciutadella ha renovat l'entusiasme popular de les festes. La Qualcada, integrada per més de cent cavalcadures en aquesta primera tanda, ha fet un caragol de tres voltes, en el bell mig de la gernació enfervorida, que s'identifica amb la vella —i bella!— tradició cavalleresca. Atiada la gent per la música del "Jaleo", interpretada a les voltes senars, les festes de 2017 s'han donat per obertes de bat a bat.

El caragol ha comptat en el seu moment de més afluència amb prop de 28.000 persones, el que ha fet que tancar els filtres d'accés durant una estona. Tanmateix, en la part final del caragol l'afluència a baixat i de nou s'ha permès l'accés a la plaça.

Cal fer esment també del contratemps que ha sofert un cavaller, Llorenç P.B. , de 27 anys, en caure del cavall quan botava. L'accident ha fet que el caragol s'hagi aturat uns deu minuts, temps necessari perquè un grup d'intervenció ràpida de Creu Roja, acompanyat de voluntaris de Protecció i efectius de la Policia Local l'hagin pogut atendre i evacuar-lo amb seguretat. El cavaller ha estat traslladat a la Clinica Juaneda i el seu pronòstic no sembla greu.

A més, aquest caragol des Born s'ha resolt sense altres incidències que les inevitables calcigades, empentes i algunes persones colpides sense importància sanitària.Hi ha hagut 46 actuacions, pero només dues persones han requerit ser traslladades a un centre hospitalari: l' esmentat cavaller i una persona que ha patit una reacció al·lèrgica. 

Un cop clos el caragol la comitiva ha enfilat el camí a l'ermita de Sant Joan de Missa. Mentre a la contramurada té lloc la tirada d'avellanes.

En tornar la qualcada a poble se celebraran les Corregudes de sa Plaça i el Caragol de Santa Clara. La jornada acabarà amb la beguda a la casa del caixer senyor.

Tornar