Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Uns jocs nets i puntuals per a la història

- 24/06/2017 -
Carreres netes, agilitat i prou respecte al pas dels cavalls han aconseguit que els Jocs des Pla de 2017 hagin de passar als annals de Sant Joan com uns dels que més han observat els horaris, i els que, fet i fet, s'han desenvolupat amb un número petit, per no dir insignificant, d'incidències, en els darrers temps.

Uns jocs nets i puntuals per a la història

ImatgeCarreres netes, agilitat i prou respecte al pas dels cavalls han aconseguit que els Jocs des Pla de 2017 hagin de passar als annals de Sant Joan com uns dels que més han observat els horaris, i els que, fet i fet, s'han desenvolupat amb un número petit, per no dir insignificant, d'incidències, en els darrers temps.

Amb una aforament que en cap moment ha sobrepassat els límits prevists al pla director (per damunt de les 25.000 persones), els jocs han discorregut amb harmonia, una gran joia popular i sense conèixer gairebé entrebancs.

Cinc ensortilles han estat encertades enguany, a càrrec dels cavallers següents: Sebastià Bosch (Almudaina), Toni Bosch (Son Àngel), Onofre Bonet (Binigafull), Nando Bosch (caixer pagès de Binigafull) i Diego Pons de s'Aranjassa des Mercadal.

Atès el bon compliment dels horaris, el caixer senyor ha permès que els jocs s'hagin vist precedits d'un caragol de tres voltes; i el segon caragol de cloenda, també de tres voltes. La resta dels jocs (carotes i córrer abraçats) també s'han disputat amb gran alegria i sense haver de registrar a penes incidents negatius.

En aquest sentit, s'han comptabilitzat un total de 73 assistències, de les quals 11 han requerit traslladar als accidentats.Vuit han estats evacuats al Canal Salat i tres al punt d'atenció. Les derivacions han estat conseqüencia de ferides (5), traumatismes (4), contusions (1) i altres (1).CONVIDADA AS PLA AMB EUFÒRIA I SENY


L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, havia demanat abans dels Jocs des Pla a cavallers i caixers i  tota la immensa gernació que vivia la segona tanda de les festes de Sant Joan que calia molt de seny, sentit de la responsabilitat per part de tothom i mirar de no desbordar les previsions del pla director i el pla d’autoprotecció que regeixen el desenvolupament de les mateixes.

Amb aquestes idees, l'alcaldessa, en nom de la corporació municipal, ha acceptat la convidada a davallar as Pla, formulada pel caixer senyor, Gabriel de Salort Sintes, com a president de la qualcada.

«Sé ben cert —ha dit Joana Gomila en el seu discurs— que tots els ciutadellencs i totes les ciutadellenques demostrareu avui capvespre l’estima per les festes. I que tots i totes actuarem com a voluntaris i voluntàries. Sense excepcions, hem de voler ser voluntaris de Sant Joan. Dependrà de cadascun de nosaltres que els visitants aprendran a estimar Sant Joan, amb sana eufòria, però també amb el més gran respecte. Hem d’aconseguir que es Jocs des Pla d’enguany siguin els millors de la història, com ja ho vam viure l’any passat».

Els efectius de seguretat per als jocs han estat els següents:

El passadís està previst amb 45 informadors d’empresa; 65 voluntaris de Sant Joan i ensortilla; i 2 del Samu amb 3 ambulàncies. A més, hi haurà una avançada medicalitzada (una bàsica i una de transport), a banda d’un punt per a l'assistència a eventuals patiments etílics, que ha estat situat a l’escola Joan Benejam, suvora la casa consistorial.


Tornar