Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament hissa la bandera irisada per a commemorar la jornada de l'orgull LGTIB

- 28/06/2017 -
Avui, dia 28 de juny, és definit per les Nacions Unides com a jornada de l’orgull LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals), amb aquest motiu la casa consistorial de Ciutadella fa exhibició de la bandera irisada (també anomenada de l’arc de Sant Martí) com a símbol de respecte als drets de les persones que pertanyent a aquells col·lectius.

L'Ajuntament hissa la bandera irisada per a commemorar la jornada de l'orgull LGTIB

ImatgeAvui, dia 28 de juny, és definit per les Nacions Unides com a jornada de l’orgull LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals), amb aquest motiu la casa consistorial de Ciutadella fa exhibició de la bandera irisada (també anomenada de l’arc de Sant Martí) com a símbol de respecte als drets de les persones que pertanyent a aquells col·lectius.

És per açò que els governs locals de l’Estat, per acord de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP), es declaren a l'avantguarda en el reconeixement legal dels drets del col·lectiu LGTBI; emperò lamenten, a la vegada, que el reconeixement d'aquests drets no s'hagi produït en l'àmbit universal, ni de manera plena.

«Cal avançar cap al reconeixement i la protecció universal de la diversitat sexual —diu el document conjunt de la FEMP—, i desenvolupar polítiques públiques i implementar serveis que assegurin la igualtat efectiva de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual i identitat de gènere, com a element essencial per a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible. I, precisament, és en aquest context d'igualtat efectiva on els governs locals, porta d'entrada directa i real del sentir de la ciutadania, esteim cridats a fer un paper clau per garantir la convivència ciutadana i la no-discriminació de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals».

Ajuntaments, diputacions, consells insulars i cabildos canaris reclamem el paper de les corporacions com a agents essencials en el disseny i el desenvolupament de polítiques transversals i estratègiques que garanteixin la igualtat de tracte i la no-discriminació.

Tornar