Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L’Ajuntament i Caixa Colonya renoven l’acord del pla de musicoteràpia per al Geriàtric Municipal

- 07/08/2017 -
L’Ajuntament de Ciutadella i la Fundació Guillem Cifré de Caixa Colonya han renovat l’acord de col·laboració anual, que, enguany, se centrarà en l’oferiment de teràpies no farmacològiques per a les persones internes de l’Hospital Geriàtric Municipal.

L’Ajuntament i Caixa Colonya renoven l’acord del pla de musicoteràpia per al Geriàtric Municipal

Imatge07/08/2017

Avui matí l’Ajuntament de Ciutadella i la Fundació Guillem Cifré de Caixa Colonya han renovat l’acord de col·laboració anual, que, enguany, se centrarà en l’oferiment de teràpies no farmacològiques per a les persones internes de l’Hospital Geriàtric Municipal.

L'ajuda que hi és compromesa arriba als 2.440 €, una quantitat que permetrà d’augmentar el número de sessions de musicoteràpia a la residència i al centre de dia, i adquirir material per enriquir les sessions i experimentar amb la música i les noves tecnologies.

Ja fa anys que Caixa Colonya, a través de la seva Fundació Guillem Cifré, ha participat de manera activa en el finançament d'alguns del projectes més innovadors del patronat del geriàtric.

En paral·lel, hi ha una aposta important per tot allò que impliquen les TNF (teràpies no farmacològiques), raó per la qual, aquest any, s’hi desenvoluparà un projecte de musicoteràpia per a persones grans afectades per demències.

L'objectiu principal que es pretén aconseguir és el la millora de la qualitat de vida dels residents i dels usuaris del geriàtric mitjançant l’audició musical.

La utilització de la música i els seus elements (so, ritme, melodia i harmonia) aplicats per un musicoterapeuta qualificat i que es dirigeixen a un pacient o grup de pacients, en un procés creat per a millorar, restablir o mantenir la salut de les persones a la qual va dirigida, ha demostrat que satisfà les necessitats físiques, emocionals, mentals, socials i cognitives, alhora que pot promoure canvis significatius en els participants d'aquestes teràpies.

La música és l’estímul que motiva a les persones a realitzar les activitats presentades pel musicoterapeuta i que estan dissenyades amb l’objectiu de treballar les capacitats cognitives, així com afavorir les relacions i comunicació de tots els participants. A nivell neurològic s'ha demostrat que són moltes les parts del cervell involucrades en l'activitat i la percepció musical en ambdós hemisferis cerebrals.

En els últims anys, la musicoteràpia s’ha anat incorporant progressivament en el ventall d’intervencions no farmacològiques que volen afavorir la qualitat de vida de les persones que presenten una afectació de les seves capacitats cognitives i de la seva mobilitat.

El patronat fa dos anys que va iniciar-se en aquest tipus de teràpia, i ara, comprovats els bons efectes, es renova per a una nova anualitat, atès que, per a l’obra social de Caixa Colonya, és una prioritat el camp assistencial adreçat a les persones més necessitades, com també ho és per a l’Ajuntament de Ciutadella.Etiquetes relacionades

Entitats i associacions
Tornar