· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

La piscina municipal de Ciutadella durà el nom de Tita Llorens

- 11/09/2017 -
Tots els grups polítics de l’Ajuntament han acordat donar el nom de Tita Llorens a la piscina municipal. PSM-MxM, PSOE, Gent per Ciutadella, PP i UPCM destaquen l’excepcional palmarès que ha aconseguit la nedadora de Ciutadella d’ençà que es va iniciar en la pràctica d’aquesta especialitat, així com l’exemple que representa per a la societat la figura d’aquesta esportista d’alt nivell que es dedica a fer allò que més l’apassiona en el temps lliure i sense rebre cap tipus de contraprestació econòmica.

La piscina municipal de Ciutadella durà el nom de Tita Llorens

Imatge11/09/2017

El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella aprovarà, en la propera sessió ordinària d’aquest mes de setembre, la proposta conjunta presentada per tots els grups polítics per donar el nom de Tita Llorens a la piscina municipal. PSM Més per Menorca, PSOE, Gent per Ciutadella, PP i UPCM destaquen en el seu escrit l’excepcional palmarès que ha aconseguit la nedadora de Ciutadella d’ençà que es va iniciar en la pràctica d’aquesta especialitat, així com l’exemple que representa per a la societat la figura d’aquesta esportista d’alt nivell que es dedica a fer allò que més l’apassiona en el temps lliure i sense rebre cap tipus de contraprestació econòmica. Els grups municipals destaquen que, amb la disciplina i la perseverança més absolutes, Llorens s’ha posicionat com una de les esportistes del seu municipi natal més premiades dels últims temps, i que el reconeixement per part del consistori és ben merescut i està plenament justificat.

Margarita, Tita, Llorens Bagur (Ciutadella, 1968) és una de les esportistes més reconegudes internacionalment en la seva especialitat de nedar en aigües obertes. Es va introduir en la natació amb 30 anys i l'any 2010 va aconseguir els primers premis en proves de piscina i de llarga distància. De seguida, però, es va introduir en els reptes anomenats ultradistàncies per a aigües obertes, la més extraordinària de les quals va aconseguir l’any 2015, amb la travessia entre Eivissa i Mallorca en una prova de 84 quilòmetres en la qual va romandre durant més 28 hores dins l’aigua. Aquesta excepcional fita va ser després reconeguda amb la nominació de la nedadora com a la millor esportista de l’any 2015 en la seva especialitat, per part de la Word Open Women Swimming.

Després de guanyar alguns campionats i subcampionats nacionals dels màsters d’hivern en 200, 400 i 800 metres en piscines, va proposar-se la primera travessia en aigües obertes de distància important. El setembre de 2011 va creuar l’estret de Gibraltar (22 quilòmetres en tres hores i 51 minuts) i va obtenir un segon lloc a la classificació de la prova. Entretant, havia fet la circumval·lació a l’illa de Menorca en 19 etapes, sobre un total de 189 quilòmetres de litoral.

Per incrementar l’esforç i les dificultats de les aigües obertes, Tita Llorenç va decidir, l’any 2011, realitzar les proves sense neoprè, tot integrant-se en el grup selecte dels esportistes denominats «nedadors puristes». El 2012 va ser la primera classificada en la travessia Tabarca-Alacant, de 22 quilòmetres, fins que, en el mateix any, va ser campiona d’Espanya en el màster d’aigües obertes de Vilanova. I encara, el 2013, va aconseguir el subcampionat d’Espanya.

Després, vindrien els campionats d’Espanya d’aigües obertes de Banyoles, els ultraswim de Formentera i Menorca; la Tuna Race de Balfego; la Swimming Marató de Kalamata (a Grècia); o les travessies de Sanabria, Blue Challenge, Ultraebre, port de Barcelona, etcètera. En haver intentat la travessia del canal de Menorca i de Mallorca en diverses ocasions, sempre prescindint del neoprè, finalment va coronar el repte. En el primer cas, del canal de Menorca, el va aconseguir el 2012, amb 39 quilòmetres en 12 hores i 23 minuts com a vuitena esportista de la història a fer-ho. Més tard, el 2013 i el 2014, va afrontar la travessia del canal de Mallorca, que uneix aquesta balear major amb l’illa d’Eivissa. L’èxit li vingué, però, el 2015, quan va cobrir la distància de 84’3 quilòmetres en 28 hores i 13 minuts. En aquesta prova, haurà estat l’única esportista de la història a aconseguir la marca, encara no igualada per cap altra.

Finalment, aquest mateix estiu es va proposar dur a terme la travessa que uneix Dènia amb Eivissa, amb una distància de 90 km, en aquest cas; i, després de 73 kilòmetres de recorregut i 37 hores, la nedadora decidí abandonar-la pel forts corrents que es va trobar en el trajecte.


Etiquetes relacionades

Esports
Tornar