· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament arriba a un acord amb la Conselleria de Medi Ambient per a comprar aigua de la dessaladora

- 28/09/2017 -
L’Ajuntament es compromet a adquirir 950.000 m3 d’aigua a l’any per un preu d’un euro el metre cúbic. D'altra banda, l'Agència Balear de la Qualitat de l’Aigua posarà en marxa l’encàrrec de la redacció del projecte per connectar el tram que va des del dipòsit de Son Blanc fins al dipòsit des Caragolí. Ambdues institucions presentaran el projecte d’aquesta connexió a la convocatòria de l’impost de turisme sostenible per tal de no fer repercutir el preu final de la instal·lació en la tarifa que paguen els ciutadans.

L'Ajuntament arriba a un acord amb la Conselleria de Medi Ambient per a comprar aigua de la dessaladora

Imatge28/09/2017

La batlessa Joana Gomila ha tancat avui matí un acord amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, sobre el preu de l’aigua dessalada que abastirà el municipi, procedent de les instal·lacions de la mateixa dessaladora de Ciutadella, i que, per tant, permetrà posar en marxa aquesta planta.

La instalació, que té una capacitat de producció de 3,5 hectòmetres cúbics a l’any, està construïda des de l'any 2010, però mai no s’havia posat en funcionament. La compra d’aigua representarà una millora en la qualitat de l’aigua que se subministra als ciutadans. També permetrà disminuir la pressió als aqüífers i augmentar la possibilitat de reutilitzar l’aigua un cop depurada.

L’Ajuntament es compromet a comprar 950.000 m3 anuals al preu d’un euro el metre cúbic. D’altra banda, l'Agència Balear de la Qualitat de l’Aigua posarà en marxa l’encàrrec de la redacció del projecte per connectar el tram que va des del dipòsit de Son Blanc fins al dipòsit des Caragolí. Ambdues institucions presentaran el projecte d’aquesta connexió a la convocatòria de l’impost de turisme sostenible de l’any que ve. D’aquesta manera, si el projecte s’aprova, el preu final de la instal·lació no repercutirà en la tarifa que paguen els ciutadans.

La compravenda es farà en el marc d’un conveni amb durada de dos anys, prorrogable un any més.


Etiquetes relacionades

Medi ambient
Tornar