Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament i la Fundació formalitzen el conveni per a la posada en marxa del servei d'habitatge per a persones amb discapacitat

- 03/10/2017 -
L’Ajuntament i la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca han formalitzat avui el conveni de col·laboració mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix l’ús gratuït i temporal de dos habitatges per destinar-los a ús social. Amb aquest conveni, la Fundació posará en marxa el primer servei d’habitatge supervisat per a persones amb discapacitat per problemes de salut mental a Ciutadella, un dispositiu inexistent fins al moment a la localitat.

L'Ajuntament i la Fundació formalitzen el conveni per a la posada en marxa del servei d'habitatge per a persones amb discapacitat

03/10/2017

L’Ajuntament i la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca han formalitzat el conveni de col·laboració mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix l’ús gratuït i temporal de dos habitatges per destinar-los a ús social. L’acord, l’han signat l’alcaldessa Joana Gomila i la presidenta de la Fundació i presidenta del CIME en funcions, Maite Salord, en presència de la directora insular de Benestar Social i Família i vocal de l’entitat, Bàrbara Torrent.

Amb aquest conveni, la Fundació iniciarà el procés per posar en marxa el primer servei d’habitatge supervisat per a persones amb discapacitat per problemes de salut mental a Ciutadella, un dispositiu inexistent fins al moment a la localitat.

Els habitatges que se cedeixen, ubicats a l’avinguda Palma de Mallorca, tenen tots els requisits necessaris per oferir cobertura a 5-6 persones amb malaltia mental crònica. Amb aquesta finalitat, i després de 7 anys de peticions continuades, l’Ajuntament actual n'ha facilitat la cessió.

Pel que fa als dispositius de salut mental, en l’actualitat la Fundació gestiona el Centre Ocupacional La Florida per a un total de 10 persones. Quant a habitatges, disposa de 6 places a Ferreries i de 10 a Maó, amb pisos ubicats als carrers Reverend Pare Huguet, Sant Elies i Sant Esteve, respectivament.

Des de la Fundació valoren l’oportunitat com un abans i un després en la zona de ponent. Des de fa anys forma part d’una demanda continuada de diverses famílies residents a Ciutadella i, d’altra banda, també permetrà alleugerar la Unitat de Mitjana i Llarga Estada de Sant Miquel. Les àrees de treball d’aquest dispositiu supervisat seran l’autonomia domèstica, la gestió de la vida laboral o ocupacional, la convivència i la gestió econòmica, així com la gestió terapèutica de la salut.

Les parts signants del conveni esperen posar en marxa el dispositiu assistencial al principi del 2018; ara toca gestionar la compra d’equipament i la concertació de les places amb el Consell Insular de Menorca.

L’alcaldessa Joana Gomila ha declarat: “Significa un abans i un després pel que fa a l’assistència dels usuaris. Cobrirem una mancança històrica de suport a les seves famílies, amb la unificació de dos espais que formen part de la mateixa comunitat de veïns, i que permetran una única supervisió”. La Fundació i l'Ajuntament han unit prestació social i eficiència econòmica.
Tornar