Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Ciutadella restitueix el bust de bronze del filòleg Borja Moll

- 05/10/2017 -
L'Ajuntament ha procedit avui matí a fer la restitució del bust de bronze del filòleg Borja Moll, després de la desaparició —probablement, a causa d'un robatori— de què va ser objecte el juliol de 2016. Institucionalment, el bust serà descobert en un acte previst per al proper dimarts, dia 10 d'octubre (19.30 h).

Ciutadella restitueix el bust de bronze del filòleg Borja Moll

05/10/2017

La Brigada Municipal de Ciutadella ha procedit avui matí a fer la restitució del bust de bronze del filòleg Borja Moll, després de la desaparició —probablement, a causa d'un robatori— de què va ser objecte el juliol de 2016, llavors emplaçat al pati de Sant Pere del Seminari, al costat de l'Arxiu Diocesà.

Es tracta, de fet, d'un nou bust, rèplica exacta del que hi havia des de l'11 de gener de 2008, i que ha finançat la Conselleria de Cultura del Consell de Menorca. La nova peça ha estat encomanada al mateix escultor mallorquí que hi té els drets artístics, Simó Rado Sitjar. En aquesta ocasió, s'han extremat les mesures de seguretat i d'ancoratge de l'obra escultòrica per prevenir noves malifetes.

Institucionalment, el bust serà descobert en un acte previst per al proper dimarts, dia 10 d'octubre (19.30 h), aniversari del naixement de Borja Moll a Ciutadella l'any 1903.

La descoberta, en aquest sentit, se sumarà a la commemoració del Dia de Francesc de Borja Moll, que, per segon any, ha convocat la Institució Borja Moll, hereva del llegat i de l'editorial del filòleg. La diada prepara actes arreu de les terres de l'àrea lingüística.

Com a complement a la restitució del bust, l'acte de Ciutadella preveu una convidada oberta a la ciutadania per viure un recorregut per la ciutat monumental. En cinc etapes, entre el pati de Sant Pere i la casa consistorial, s'hi aniran fent lectures descriptives de l'arquitectura, que han estat extretes de les memòries de Borja Moll.


Etiquetes relacionades

Cultura Activitats
Tornar