· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

El projecte ICOMERÇ a Ciutadella presenta sis propostes d'actuació

- 06/10/2017 -
L'Ajuntament va presentar dijous les sis propostes d'actuació d'ICOMERÇ a Ciutadella durant els propers anys. A l’acte hi assistiren comerciants de diferents tipus de negocis de la nostra ciutat, així com els representats de l'Associació Ciutadella Antiga i d'ASCOME. A la ponència s’exposaren de manera sintètica les conclusions de les enquestes comercials utilitzades per a l’elaboració del programa.

El projecte ICOMERÇ a Ciutadella presenta sis propostes d'actuació

Imatge06/10/2017

L’Ajuntament, a través de la regidora de comerç, Noemí Camps i la directora general de Comerç i Empresa del Govern Balear, Pilar Sansó, va presentar dijous, al Saló Gòtic de l’Ajuntament, les sis propostes previstes d’actuació del programa ICOMERÇ de Ciutadella.

A l’acte hi assistiren comerciants de diferents tipus de negocis, així com els representats de l’Associació Ciutadella Antiga i d'ASCOME. A la ponència s’exposaren de manera sintètica les conclusions de les enquestes comercials utilitzades per a l’elaboració del programa ICOMERÇ, així com les propostes d’actuacions que l’Ajuntament, conjuntament amb els comerciants, desenvoluparan els propers anys al terme de Ciutadella.

Les propostes d’actuacions d’ICOMERÇ a Ciutadella són sis:


  1. Anàlisi de necessitats en l'àmbit comercial; basat en dues línies d’actuació: a) anàlisi de l’oferta comercial del municipi; i b) càlcul de l’índex de satisfacció comercial i enquesta d’hàbits de compra.

  2. Formació i millora dels comerços en el món digital per professionalitzar el comerç mitjançant un pla de formació en diferents temàtiques, com: idiomes, millora de la imatge del comerç (l’IDI disposa de guies de bones pràctiques, guia de marxandatge visual i aparadorisme... ).També es realitzaran actuacions de sensibilització i d'aproximació al món digital.

  3. Millora de l’espai urbà: millora de les places d’aparcament i de la senyalística comercial.

  4. Normativa i compliment de l’ocupació de la via pública: l’Ajuntament ha desenvolupat la nova ordenança per a la regulació de la venda ambulant o no sedentària. Una de les primeres actuacions ha estat la implantació de la normativa per millorar la imatge del Mercat des Born.

  5. Dinamització i promoció comercial; bàsicament es basarà en dos punts: 1. Procés de reflexió per tal de replantejar el model comercial de Ciutadella. 2. Enfortiment de la col·laboració entre l'Ajuntament i Associació de Comerciants Ciutadella Antiga i ASCOME.

  6. Sensibilització del consumidor vers la compra local; cal realitzar campanyes de sensibilització i compra al municipi per part del consumidor, i donar a conèixer els comerços als alumnes de primer cicle d’Educació Primària.


Nota

Hi adjuntam també els documents de la conferència. Agraïm la vostra col·laboració enretornar-nos el document d’inscripció als cursos de formació per al comerç de Ciutadella a l'adreça de correu electrònic: adl2@ajciutadella.org


Etiquetes relacionades

Comerç, fires i mercats
Tornar