Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament millora la Casa de Cultura i el Centre d'Art amb una inversió de 70.000 €

- 06/10/2017 -
L’Ajuntament de Ciutadella inverteix 66.000 € per millorar la Casa de Cultura i reformar una part de la Biblioteca Municipal. Per altra banda, està encarregant també la redacció del Pla d’autoprotecció de Can Saura Morell, on s’ubiquen el Centre Municipal d’Art i l’Arxiu Històric Municipal.

L'Ajuntament millora la Casa de Cultura i el Centre d'Art amb una inversió de 70.000 €

06/10/2017

L’Ajuntament de Ciutadella inverteix 66.000 € per millorar la Casa de Cultura i reformar una part de la Biblioteca Municipal. Una part important de l’actuació se centra a arranjar les parets de la planta baixa de l’edifici cultural, ja que es troben en molt mal estat a causa dels problemes de filtracions d’aigües de pluja des de la coberta i les humitats. A més de reparar les humitats, s’impermeabilitzarà parcialment la teulada per evitar noves filtracions, es repassaran les bigues afectades i es pintaran les parets interiors del Centre de Català.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Joan Marquès SL per un import de 35.985,40 € i el termini d’execució previst és de tres setmanes. Es tracta d’una actuació inclosa dins el Pla insular de cooperació (PIC) d’aquest any, 2017, i finançada íntegrament pel Consell Insular de Menorca.

Pel que fa al projecte de la Biblioteca, el primer tinent de batlle d'Esports, Cultura, Patrimoni Històric i Festes, Josep Juaneda, explica: “Es duran a terme una sèrie d’actuacions gràcies al conveni signat amb el Consell Insular per tal de millorar el servei de la Biblioteca i basant-se en el Pla de biblioteca, per crear i redistribuir nous espais”. En concret, les obres preveuen millorar la instal·lació elèctrica i l’aire condicionat, petites obres i treballs de fusteria tant a l'interior com a l'exterior, així com la compra de mobiliari per a un nou espai. L’objectiu és transformar tot l’espai on ara hi ha l’arxiu i el despatx en dues dependències separades i tancades. Això permetrà poder ampliar l’espai dedicat a la Secció Menorquina i, a la vegada, disposar d’un espai propi per a oficina i zona de restauració de llibres. La inversió total per a la Biblioteca és de 30.000 €.

Per altra banda, Juaneda anuncia que l’Ajuntament està encarregant la redacció del Pla d’Autoprotecció de Can Saura Morell, on s’ubiquen el Centre Municipal d’Art i l’Arxiu Històric Municipal. Aquesta era la darrera passa necessària per tal que aquest edifici públic, recuperat fa uns anys com a equipament cultural, s’adapti a la normativa vigent. La contractació d’aquest pla suposarà un cost de 3.741,38 €.


Etiquetes relacionades

Infrastructures Cultura
Tornar