Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

El Patronat de l'Hospital organitza demà la festa d'agraïment al voluntariat

- 06/10/2017 -
Demà, a les 11 h, tindrà lloc la setena festa d'agraïment al voluntariat, on, una vegada més, els protagonistes seran totes aquelles entitats, persones i els voluntaris que han col·laborat en el benestar dels residents i usuaris del Patronat Municipal de l'Hospital durant l'any 2017. El Programa de Voluntariat Municipal també considera la participació de persones voluntàries en altres àres; és una forma d'impulsar la figura del voluntariat dins el nostre Projecte de Ciutat.

El Patronat de l'Hospital organitza demà la festa d'agraïment al voluntariat

06/10/2017

L'Ajuntament de Ciutadella, des de l'any 2010, impulsa un programa de voluntariat municipal que es desenvolupa en diferents àrees o entitats municipals; entre aquestes, el Patronat Municipal de l'Hospital. Gràcies a aquest programa i, des de llavors, moltes persones han dedicat el seu temps i compromís a atendre les persones residents i usuàries del Patronat Municipal de l'Hospital i a col·laborar en el seu benestar. Ja sigui amb aquella estona de companyia, amb el regal d'un somriure, amb una partida de cartes o dòmino, amb la donació de materials ortopèdics, d'ajudes tècniques o compartint el seu temps personal per fer-los sentir millor.

Des del Patronat Municipal de l'Hospital es valora amb molt d'agraïment, admiració i orgull tot allò que ha generat la relació entre les persones voluntàries i les usuàries. I, com cada any, des del 2010, vol fer un agraïment públic i directe a les persones voluntàries per tot el que han donat i segueixen aportant. Al llarg de l'any 2017 unes setanta persones han col·laborat amb el Geriàtric i el Centre de Dia d'una manera o altra. Algunes d'aquestes persones voluntàries ja fa més de tres anys que participen en el nostre programa. Algunes treballen, altres estan retirades de la vida laboral -però no de la vida activa- altres tenen fills o nets, però mai falten a la seva cita setmanal, quinzenal o mensual amb les persones grans del nostre municipi.

Per açò, aquest proper dissabte, dia 7 d'octubre, a les 11h, tindrà lloc la setena festa d'agraïment al voluntariat, on, una vegada més, els protagonistes seran totes aquelles entitats, persones i voluntaris que han col·laborat en el benestar dels residents i usuaris del Patronat Municipal de l'Hospital durant l'any 2017. Un any més els residents han elaborat un petit obsequi que esperen poder entregar, amb molta il·lusió, a tots els voluntaris i col·laboradors. L'acte d'entrega acabarà amb un vermut per a tots els assistents.

Per a l'Ajuntament de Ciutadella, el Programa de Voluntariat municipal, que també considera la participació de persones voluntàries en altres àrees, és una forma d'impulsar la figura del voluntariat dins el nostre Projecte de Ciutat. S'entén l'acció voluntària com una de les formes més compromeses de participació ciutadana, i alhora és una de les que ofereix més satisfacció personal.

Hi ha diferents graus d'intensitat i diferents formes de col·laborar amb entitats o organismes de caire social. Algunes vegades, senzillament, es fa una donació de material o d'equipament en benefici de la comunitat; altres vegades, una persona dedica un o dos dies a l'any a oferir o a compartir el seu temps, les seves habilitats, o, fins i tot, la seva professionalitat amb els altres. I també es pot participar de manera activa dins un programa de voluntariat, com el que té organitzat l'Ajuntament i al qual el Patronat Municipal de l'Hospital es va adherir.

Malgrat tots els compromisos que s'han d'assumir (continuïtat en el temps, responsabilitat personal...), els programes de voluntariat funcionen, perquè el benefici que en resulta implica un creixement personal i una satisfacció que recompensa amb escreix l'esforç que realitza la persona voluntària.

En aquests moments, i per tot açò, l'Ajuntament també prepara una guia de voluntariat municipal per recollir-hi totes aquelles entitats i els col·lectius que fan voluntariat, perquè qualsevol persona que vulgui dedicar-hi el seu temps, l'energia i la gratuïtat hi pugui participar. Està previst que aquesta guia surti el mes de novembre. L'objectiu final sempre és posar en valor la tasca social que aporten moltes persones de manera desinteressada, fet que contribueix a construir un municipi millor.

Tornar