Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Jornades "Talaiòtics, una aproximació científica a la procedència, ètnia i llengua d'un poble de gegants"

Jornades XVI Jornades de Recerca Històrica de Menorca: "Talaiòtics, una aproximació científica a la procedència, ètnia i llengua d'un poble de gegants".

10:00 h: ponència "Paisatge, monumentalitat i comunitat a la Menorca talaiòtica", a càrrec de Manuel Calvo Trias, professor titular de Prehistòria de la Universitat de les Illes Balears.

11:15 h: comunicació especial "Testimonis lingüístics dels baleàrics: què ens diu sobre ells la seva llengua?", a càrrec de Santiago Pérez Orozco.

12:30 h: ponència "Migració i integració. Noves perspectives sobre les poblacions prehistòriques de Menorca", a càrrec de Cristina Rihuete Herrada, professora de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

13:45 h: visita comentada al Museu Municipal de Ciutadella Bastió de sa Font, sobre la col·lecció de la Cova des Càrritx, a càrrec de Mª José León i Cristina Rihuete.

17:00 h: visita guiada a Can Saura, a càrrec de Josep Marquès.

18:00 h: comunicació "Aspectes i continuïtat cultural a Menorca entre les primeres fases de poblament i l'època talaiòtica", a càrrec d'Antoni Ferrer i Irene Riudavets.

18:30 h: ponència de cloenda "Els primers pobladors a l'imaginari cultural de Menorca: els gegants", a càrrec de Jaume Mascaró Pons, professor d'Antropologia de la Universitat de Barcelona (jubilat).

20:00 h: acte lúdic per confirmar.

Sala d'actes Jeroni Marquès del Cercle Artístic. Organitzades per la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella, entre els dies 24 i 26 de novembre de 2017.

Inscripcions: gratuït per als socis de la SHA Martí i Bella, del Cercle Artístic i voluntaris GIBET, i de 25 € per als no socis. Es poden fer fins al 22 de novembre de 2017 a través de l'adreça electrònica shamartibella@gmail.com, de l'adreça postal Plaça des Born, 19 de Ciutadella o del telèfon 971 38 57 53, dirigida a la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella.

Tornar