Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L’Ajuntament inicia el procés de compra de la parcel·la d’Endesa al POICI per un total de 400.000 euros

- 16/10/2017 -
L’Ajuntament i Endesa Distribución Eléctrica SLU han arribat a un acord de compravenda de la parcel·la que l’empresa té al Polígon Industrial per un import de 400.000 €, a abonar en tres anualitats (2017, 2018 i 2019). Es tracta d’una parcel·la qualificada ja com a equipament municipal al PGOU vigent, de prop de 6.400 metres quadrats, situada entre la seu de la Policia Local i la Piscina Municipal, on hi ha edificacions que sumen 1.780 metres quadrats de superfície.

L’Ajuntament inicia el procés de compra de la parcel·la d’Endesa al POICI per un total de 400.000 euros

Imatge16/10/2017

 L’Ajuntament i Endesa Distribución Eléctrica SLU han arribat a un acord de compravenda de la parcel·la que l’empresa té al Polígon Industrial per un import de 400.000 €, a abonar en tres anualitats (2017, 2018 i 2019). Es tracta d’una parcel·la de prop de 6.400 metres quadrats, situada entre la seu de la Policia Local i la Piscina Municipal, on hi ha edificacions que sumen 1.780 metres quadrats de superfície que, al seu dia, van acollir els servei tècnics, despatxos, magatzems, el centre de brigades i vestuaris de la companyia elèctrica, a més d’una zona d’aparcaments coberts.

El regidor d’Hisenda, José López, destaca que, tot i l’esforç econòmic que representa per a l'Administració local, es tracta d’una operació econòmica molt avantatjosa, tant pel preu acordat per un solar molt ben situat, per les dimensions i pel bon estat de les edificacions existents, com també per les condicions de pagament pactades. En aquest sentit, López posa de manifest la predisposició i la bona voluntat d’Endesa per arribar a un acord de compravenda i així evitar un futur procés d’expropiació “que no interessa a cap de les dues parts”, afegeix el regidor, per un parcel·la urbana qualificada com a equipament municipal al Pla general d’ordenació urbana (PGOU) de Ciutadella.

La compra de la parcel·la d’Endesa, per altra banda, permetrà a l’Ajuntament resoldre una necessitat que s’arrossegava des de feia anys i que consisteix a disposar d’un espai amb capacitat suficient per poder unificar tots els serveis municipals que actualment estan distribuïts en diferents naus. El fet de poder ajuntar les brigades de manobres, electricistes, jardiners, llauners i mecànics permetrà optimitzar millor els recursos humans i materials. A més, amb la compra de la parcel·la d’Endesa també es podrà anar reduint la partida econòmica que l’Ajuntament destina al lloguer de les naus industrials on ara hi ha repartits els serveis municipals i que representa uns 60.000 € anuals. El trasllat dels equips de la Brigada al nou solar municipal de POICI es farà de manera escalonada i progressiva, a mesura que es vagin extingint els contractes de lloguer actualment en vigor.

Per a l’equip de govern, l’operació de compraventa resulta encara més avantatjosa si es té en compte que el planejament municipal permet incrementar considerablement l’edificabilitat de la parcel·la, de manera que, a mitjà termini, es podrien aixecar noves construccions per donar cabuda a necessitats d’espai que puguin sorgir en un futur. “Es tracta d’un acord important mentre permet resoldre un problema actual i per les possibilitats de creixement que permet en un futur”, destaca López.

Tornar