Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Restauració del quadre del fill il·lustre Bisbe Antoni Vila i Camps, d'Anton Schranz

- 16/11/2017 -
Durant aquest any 2017 l’Ajuntament ha portat a terme la restauració del quadre realitzat per Anton Schranz, que forma part de la col·lecció del Fons Antic del Museu Municipal de Ciutadella. L'obra és una de les millors pintures de les que pengen a la casa consistorial  

Restauració del quadre del fill il·lustre Bisbe Antoni Vila i Camps, d'Anton Schranz

Imatge16/11/2017

Durant aquest any 2017 l’Ajuntament ha portat a terme la restauració del quadre realitzat per Anton Schranz, que forma part de la col·lecció del Fons Antic del Museu Municipal de Ciutadella.

Es tracta d’una pintura a l’oli ubicada al Saló Gòtic de l’Ajuntament, lloc on resten exposats els retrats de tots els fills il·lustres de la població. Parlam del retrat del bisbe Antoni Vila i Camps, realitzat per Anton Schranz, un gran pintor del segle XVIII, d’origen alemany, que va viure molts d’anys a Menorca.

El retrat representa el bisbe de Menorca, Antoni Vila i Camps, assegut, amb el braç esquerre recolzat en el braç de la cadira, i amb el braç dret lleugerament alçat. El personatge és un home de mitjana edat, amb el cap cobert, cabells llargs i ondulats, creu al coll i la vestimenta característica del càrrec que ocupa. En el fons apareixen cortinatges d’ennobliment del personatge i elements arquitectònics.

El quadre és una de les millors pintures de les que pengen a la casa consistorial i un dels pocs retrats realitzats per Anton Schranz. L’obra ha estat restaurada pel restaurador Francesc Isbert i participarà en una exposició antològica sobre el pintor Anton Schranz, que tindrà lloc durant el 2019 a Malta, ciutat on el pintor passà els seus darrers anys de vida.

Ara, després d’uns mesos de restauració al taller, el quadre torna a lluir amb tota la seva esplendor al Saló Gòtic de la casa consistorial.


Etiquetes relacionades

Cultura
Tornar