Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 23 al 28 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Dissabte, una marxa a Ciutadella contra la violència de gènere

- 21/11/2017 -
Aquest dissabte, dia 25 de novembre, commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Ciutadella convida la població a fer una marxa a peu a través de l’eix urbà que enllaça la plaça de ses Palmeres i la plaça des Born (12 h)

Dissabte, una marxa a Ciutadella contra la violència de gènere

Imatge21/11/2017

Aquest dissabte, dia 25 de novembre, commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Ciutadella convida la població a fer una marxa a peu a través de l’eix urbà que enllaça la plaça de ses Palmeres i la plaça des Born (12 h).

Tot i que, inicialment, la marxa estava fixada per a les 19 h, s’ha avançat a les 12 h del migdia, per mor d’un ajustament que s’ha hagut d’introduir en el llarg programa d’activitats que viurà el municipi aquest dissabte.

Les persones que se sumin a la marxa contra la violència podran escoltar la lectura pública del manifest de rebuig que ja ha aprovat el Ple de la corporació contra aquesta tragèdia social que no deixa de colpir.

Com s’assegura en el manifest: «Les xifres, a dia d'avui, posen de manifest que encara hi queda camí per fer. Se segueix mantenint l'estadística mitjana d'una dona morta cada cinc dies a Espanya com a conseqüència d'aquesta xacra. Però les xifres no expliquen que darrere de cadascuna d'aquestes morts hi ha una història personal, una família, uns infants i un entorn que també en són víctimes i que, per tant, fan que no sigui un assumpte privat sinó un problema social que està present en tots els àmbits. I tampoc no expliquen que la violència contra les dones no es pot quantificar en la seva totalitat, perquè hi ha formes de violència invisibles, naturalitzades, acceptades i que no estan recollides en cap estadística; com són els cops, l'assetjament sexual, el menyspreu, la manipulació emocional. Açò són formes de micromasclismes, expressions subtils i culturalment acceptades del masclisme contra les dones, però que són igualment una violació silenciosa dels drets humans».

Tornar