· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Ciutadella vol ser dissabte un clam contra la violència de gènere

Imatge23/11/2017

La regidora d'Igualtat i Participació Ciutadana de Ciutadella, Laura Anglada, ha demanat a la ciutadania que faci costat a la iniciativa municipal de manifestar-nos al carrer el proper dissabte, 25 de novembre (12 h), en què la comunitat internacional commemora la lluita social contra la violència de gènere, malauradament persistent.

La regidora ha recordat que, encara ara, cal fer actes que facin visible davant la població que la violència contra les dones segueix present dins la nostra societat. «No sols en són elles les víctimes; sinó que també els infants, les famílies i tota la societat es veuen afectats, a vegades de manera subtil i invisible, per l'impacte de les estructures patriarcals i masclistes», ha assenyalat Laura Anglada.

«A l'Ajuntament de Ciutadella pensam que aquest fet és inacceptable i que mentre segueixi existint hem de reivindicar que s’acabi i fer feina per viure en una societat lliure de violència de gènere. Al llarg de l'any organitzam diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar sobre açò. El proper dissabte, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, hem organitzat una caminada simbòlica per convidar-vos a sumar-vos al clam de reivindicar que s'acabi aquesta xacra social».

La crida municipal a mobilitzar-se començarà a la plaça de ses Palmeres a les 12 hores (prevista inicialment a les 19 hores), per tal de fer un trajecte fins a la plaça des Born, on s’hi llegirà un manifest. A més, s’hi interpretaran uns cants, guiats per les veus dels fillets i les filletes de l'Escolania de Ciutadella. Qualsevol persona que vulgui aportar un missatge escrit o es vulgui expressar d'alguna altra manera durant la caminada, serà benvinguda. De moment, ja hi ha confirmada la presència de representants de Mans Unides, que s’hi sumaran tot exhibint-hi un cartell al•lusiu.

A l'enllaç adjunt trobareu el manifest que s’hi llegirà. Si determinades persones, a títol individual o col•lectiu, no poden prendre part en la caminada, se’ls demana que en facin difusió entre els seus contactes, per tal d’ajudar a fer-ne possible una propagació més àmplia.Declaració institucional del 25 de novembre de 2017 per al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les DonesA l'Ajuntament, tothom hi trobarà xapes i material de sensibilització, que serà, a més, distribuït al final de la caminada.

«Us convidam —ha insistit la regidora— a sumar-vos a la defensa d'una societat lliure de qualsevol tipus de violència i, en aquest cas, la violència de gènere. Perquè la ciutat la construïm entre totes i totes, cada dia».

Tornar