Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Al voltant de 3.000 persones han visitat l'exposició del Roser Promontoris i murades

- 24/11/2017 -
El passat dissabte 18 de novembre va finalitzar a la sala d’exposicions del Roser la mostra Promontoris i murades. Els assentaments costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca amb un gran èxit pel que fa a l’afluència de públic, ja que unes 3.000 persones han passat pel Roser amb l’objectiu de descobrir les troballes que s’han fet des del 2011 a les excavacions a sa Ferradura (Mallorca) i a Cala Morell (Menorca)

Al voltant de 3.000 persones han visitat l'exposició del Roser Promontoris i murades

Imatge24/11/2017

El passat dissabte 18 de novembre va finalitzar a la sala d’exposicions del Roser la mostra Promontoris i murades. Els assentaments costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca amb un gran èxit pel que fa a l’afluència de públic, ja que unes 3.000 persones han passat pel Roser amb l’objectiu de descobrir les troballes que s’han fet des del 2011 a les excavacions a sa Ferradura (Mallorca) i a Cala Morell (Menorca).

A partir del mes d'abril, aquesta mateixa mostra es podrà veure al Museu d'Història de Manacor. És en aquest municipi mallorquí on s'ubica el jaciment arqueològic de sa Ferradura.

Aquestes excavacions s'emmarquen en el projecte Entre Illes. Insularitat, interacció amb l’exterior i complexitat social: els assentaments costaners de l’edat del bronze a les Illes Balears, que té com a objectiu recollir noves dades sobre els assentaments de l'edat del bronze situats prop del mar. Aquest projecte ha estat impulsat per l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor, l'Ajuntament de Manacor i l’Ajuntament de Ciutadella, amb el suport econòmic dels consells de Menorca i Mallorca.

L'exposició ha comptat amb un bon nombre de peces arqueològiques recuperades als dos jaciments estudiats, algunes d'aquestes excepcionals en la prehistòria de les Illes Balears. A través de textos didàctics, fotografies i il·lustracions realitzats expressament per a l'exposició, aquest muntatge ha volgut mostrar al visitant les noves dades recollides a Cala Morell i sa Ferradura, així com aproximar el públic als coneixements actuals que es tenen sobre el segon mil·lenni a les Illes Balears. Una època cabdal de la nostra història, ja que és el moment en el qual sorgeix la primera cultura autòctona de les Illes, la de les navetes d'habitació, que donarà lloc finalment a la més coneguda cultura talaiòtica.

Per finalitzar, s'ha de destacar també que durant aquest mes d’octubre ha tingut lloc una nova campanya d’excavacions al jaciment costaner de Cala Morell (Ciutadella, Menorca). En el marc d’aquesta nova campanya es va organitzar una jornada de portes obertes al jaciment per tal de mostrar les darreres novetats de la campanya. Aquesta jornada va ser molt gratificant per l’equip d'arqueòlegs del projecte Entre Illes, ja que hi van assistir més de cent persones.Per tot això, l’equip Entre Illes us vol dir: «Moltes gràcies a tots! Seguirem treballant!».


Etiquetes relacionades

Cultura
Tornar