· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Les IV Jornades de Projecte de Ciutat cerquen idees i fórmules per una bona convivència ciutadana

Imatge28/11/2017

L’Ajuntament de Ciutadella celebra aquesta setmana les IV Jornades del Projecte de Ciutat amb el lema “Vesins i vesines, el repte d’una bona convivència a Ciutadella”. Segons explica la regidora d’Igualtat, Participació Ciutadana i Projecte de Ciutat, Laura Anglada, la idea és que les jornades siguin un moment per reflexionar i cercar maneres, entre tots i totes, que fomentin una bona convivència en una ciutat on hi viuen persones d’edats, generacions, sexes i grups culturals diferents, a més d’altres factors que hi intervenen, com vehicles, animals, entorn mediambiental o necessitats diverses.

Aprofitant que dijous 30 se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, xarxa a la qual també hi està integrada Ciutadella, les IV Jornades del Projecte de Ciutat es faran el proper divendres 1 i el dissabte 2 de desembre a les dependències de Can Saura Miret (c/ del Santíssim, 2).

Després de la inauguració, que tindrà lloc dia 1 a les 17.30 hores, s’oferirà a les persones participants una visió sobre els protagonistes de la convivència a la ciutat, tenint en compte tota l’escala d’edats, des dels infants fins a les persones grans. A continuació, el sociòleg Jordi Collet reflexionarà sobre el tema de la convivència a Ciutadella avui i el conflicte com a oportunitat educativa.

Pel que fa al dissabte, dia 2, la formadora Betlem Gomila parlarà sobre com créixer amb la convivència, i hi haurà una presentació de bones pràctiques que ja s’apliquen a altres municipis de Menorca, i també a Ciutadella. La sessió acabarà amb un temps que es dedicarà a recollir les idees i propostes que tenguin les persones participants sobre com es pot millorar la convivència a Ciutadella.

Al llarg de les jornades, hi ha també prevista la participació i la intervenció de diferents entitats, amb alguna activitat o actuació especial a càrrec del Centre Municipal d'Art, de l'Escola de Música, del Museu Municipal, de l'Associació de Bonsais, de la Protectora d'Animals de Ciutadella i del Club Esportiu es Port.

El termini per inscriure’s a les IV Jornades de Projecte de Ciutat s’ha allargat fins al dia 30 de novembre i es pot fer mitjançant l’adreça de correu electrònic projectedeciutat@ajciutadella.org o del telèfon 971 38 10 50 (extensió 262).Convivència entre generacions

Per celebrar, també dijous dia 30 de novembre, el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, la regidora Anglada recorda que l’Ajuntament ha organitzat una activitat que fomenta la convivència entre generacions a través dels contes. Així, a les 18.15 h es farà, a Can Saura, la sessió de lectures intergeneracionals “I si jo te cont i tu me contes...”, a càrrec de l’Associació Alterversió. Primer es llegirà un manifest per part de l’alcaldessa, Joana Gomila; i, a continuació, avis, pares, néts i altres familiars podran contar i escoltar els contes que més els agradin.

Aquesta sessió de lectures i les posteriors jornades sobre ciutats educadores tancaran unes setmanes plenes d’actes i d’activitats lúdiques i reivindicatives a Ciutadella, que van començar amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants (20 de novembre) i van seguir amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere (25 de novembre).

Al llarg dels propers mesos, a través de l'organització de diverses activitats, des de l'Ajuntament de Ciutadella se seguirà fent feina per fomentar la convivència ciutadana entre tots i totes.

Tornar