· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Ciutadella impulsa un diàleg intergeneracional en forma de contacontes per a celebrar avui el Dia de les Ciutats Educadores

Imatge30/11/2017

Avui 30 de novembre es celebra el Dia de les Ciutats Educadores, un moviment internacional al qual la nostra ciutat es va adherir l' any 1999. L'Ajuntament de Ciutadella, en el bell mig de la commemoració, convida la ciutadania a participar avui en un contacontes intergeneracional, amb la crida "I si jo et cont i tu em contes...". Serà a les 18.15 h a Can Saura Miret

Laura Anglada, regidora de Participació Ciutadana i Projecte de Ciutat, s'ha adreçat a l'opinió pública de Ciutadella per recordar que avui, dia 30 de novembre, és el Dia de les Ciutats Educadores, un moviment internacional al qual la nostra ciutat es va adherir l'any 1999.

La Carta de les Ciutats Educadores es fonamenta en la Declaració Universal dels Drets Humans (1948); en el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (1966); en la Convenció sobre els Drets de la Infància (1989); en la Declaració Mundial sobre Educació per a Tots (1990), i en la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural (2001).

Entre els preceptes amb quals es dirigeix, s'assenyala que una ciutat educadora fomentarà el diàleg entre generacions; no només com a fórmula de convivència pacífica, sinó també com a recerca de projectes comuns i compartits entre grups de persones d'edats diferents. Aquests projectes s'haurien d'orientar cap a la realització d'iniciatives i accions cíviques, cap al valor del seu caràcter intergeneracional, i l'aprofitament de les respectives capacitats i els valors propis de les diferents edats. A més, les polítiques municipals de caràcter educatiu s'hauran d’entendre sempre referides a un context més ampli, inspirat en els principis de la justícia social, el civisme democràtic, la qualitat de vida i la promoció dels seus habitants.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Ciutadella, en el bell mig de la commemoració, convida la ciutadania a participar en un contacontes intergeneracional, amb la crida "I si jo et cont i tu em contes...". Serà a les 18.15 h a Can Saura Miret. Es tracta d'una activitat per fomentar la convivència intergeneracional. "Aquest curs —ha dit la regidora Laura Anglada— hem triat la convivència per treballar-hi i inflexionar-hi, en el nostre projecte de ciutat; per tal de millorar-la entre tots i totes".

Tornar