· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Ciutadella celebra el Dia Internacional del Medi Ambient

Imatge04/06/2018

 En motiu de la celebració del Dia Internacional de Medi Ambient (5 de juny) i amb la finalitat de continuar avançant en el Projecte de Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància, el Consell Escolar Municipal de Ciutadella va decidir, a principi de curs, fer un programa d’activitats conjunt entre centres educatius i l’Ajuntament, adreçat a totes i a cada una de les etapes educatives, des de 0-3 anys fins a batxillerat i cicles formatius.

Gràcies a la gran implicació i a la feina coordinada entre el Servei Municipal d’Educació, el Servei Municipal de Medi Ambient, el Servei Municipal de Formació i el Projecte Mixt d’Ocupació i Formació SOIB Jove «Biosfera 2017» (iniciativa de formació finançada amb el Fons Social Europeu, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el Consell Insular i l’Ajuntament de Ciutadella), s’ha pogut comptar amb el grup d’alumnes i treballadors especialitzat en temes de medi ambient que forma part d’aquest curs de formació; i s’han elaborat un seguit d’activitats, acompanyades de fitxes didàctiques que en faciliten el desenvolupament.

El grau d’implicació i de participació dels centres educatius ha estat molt elevat i significatiu. S’han proposat set activitats diferents, una per cicle, que s’estan executant al llarg de tres setmanes per part d’uns 2.000 alumnes.

Les activitats que es duen a terme són les següents:


  • Mural d’animals i plantes autòctones de Menorca (0-3 anys).

  • Km 0: berenar amb productes ecològics i de Menorca (3-6 anys) Tindrà lloc el dimarts 5 de juny. Hi participaran: Nou centres educatius, 36 grups d'entre 3 i 5 anys. En total 705 alumnes.El berenar inclou: pa de la Marcona, formatge des Tudons, confitures d'Econserva, mel de menorca (Dolçamar)

  • Taller de manualitats: Què hi ha a la mar? (1r i 2n de primària).

  • Auditoria de mobilitat (3r i 4t de primària).

  • Pacte pel medi ambient: declaració de principis del medi ambient a Ciutadella (5è i 6è de primària). 

  • Neteja d’entorns urbans (1r i 2n d’ESO). Zones d’actuació: (Sta. Rita, canal Salat, sa Vinyeta-ronda Nord, platja Gran-Sant Nicolau, platjaGran-port de Son Blanc, sa Caleta, litoral de sa Caleta-Santadria, sa colàrsega des port, Dalt es Penyals-Santa Bàrbara, aparcament de PintorTorrent i Son Salomó, Camí vell-parc de patinatge-zona verda-Poliesportiu).Aquesta activitat l’han feta 4 centres educatius, 13 aules, i se n’han recollit en total 1.163 kg, entre bosses de fems i voluminosos. 

  •  Concurs de fotodenúncia de contaminació a Ciutadella (3r, 4t d’ESO, batxillerat i C. Formatius). Hi han participat els dos instituts de secundària. Hi ha 7 fotos finalistes. A més a més, s’ha organitzat també una xerrada sobre la contaminació i els residus al nostre litoral per part de Carlos Salord, de l’associació Per la Mar Viva, a l’IES Josep Maria Quadrado.


                                   

Tornar