· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatges del Dia internacional del Medi Ambient 2018

- 02/07/2018 -
Des de l'Ajuntament volem donar l’enhorabona a tots per la vostra participació, i us animam a seguir respectant el medi ambient amb petites accions cotidianes de cada dia. Entre tots podem aconseguir un món millor. Hem recullit a un video totes les activitats que es van programar amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient.

Imatges del Dia internacional del Medi Ambient 201802/07/2018

 En motiu de la celebració del Dia Internacional de Medi Ambient (5 de juny) i amb la finalitat de continuar avançant en el Projecte de Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància, el Consell Escolar Municipal de Ciutadella va decidir, a principi de curs, fer un programa d’activitats conjunt entre centres educatius i l’Ajuntament, adreçat a totes i a cada una de les etapes educatives, des de 0-3 anys fins a batxillerat i cicles formatius.

Gràcies a la gran implicació i la feina coordinada entre el Servei Municipal d’Educació, el Servei Municipal de Medi Ambient, el Servei Municipal de Formació i el Projecte Mixt d’Ocupació i Formació SOIB Jove «Biosfera 2017» (iniciativa de formació finançada amb el Fons Social Europeu, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el Consell Insular i l’Ajuntament de Ciutadella), s’ha pogut comptar amb el grup d’alumnes i treballadors especialitzat en temes de medi ambient que forma part d’aquest curs de formació; i que han elaborat un seguit d’activitats per als centres educatius.

El grau d’implicació i de participació dels centres educatius ha estat molt elevat i significatiu. S’han proposat set activitats diferents, una per cicle, que s’han executat al llarg de tres setmanes i han participat més de 2.000 alumnes.

Les activitats que s’han duit a terme, i que podeu veure al video-resum adjunt, han estat les següents:

Mural d’animals i plantes autòctones de Menorca: pintat amb les mans (alumnes 0-3 anys). Els més petits varen dibuixar amb les mans animals i plantes de Menorca en un mural que es va penjar al centre.

Km 0: berenar amb productes del camp de Menorca (alumnes de 3-6 anys). Va tenir lloc el mateix dimarts 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i hi van participar un total 705 alumnes. El berenar va incloure pa de la Marcona, formatge des Tudons, confitures d'Econserva i mel de Menorca (Dolçamar).

Taller de manualitats: Què hi ha a la mar? (alumnes de 1r i 2n de primària). Van fer figures d’animals de la mar amb materials reciclats (plàstics i cartó) i es va aprofitar per treballar conceptes com el reciclatge i l’impacte dels plàstics a la mar.

Auditoria de mobilitat (alumnes de 3r i 4t de primària). Els mateixos alumnes mitjançant enquestes varen realitzar una auditoria sobre com van al centre els alumnes i amb aquesta informació es van elaborar uns cartells informatius sobre les emissions de CO2. Es va aprofitar l’activitat per treballar conceptes com els de mobilitat sostenible i petjada ecològica.

Pacte pel medi ambient: (alumnes de 5è i 6è de primària). Van elaborar una declaració de principis pel medi ambient a Ciutadella. Es va treballar a cada centre una temàtica diferent per elaborar un pacte que va ser estalonat per l’Ajuntament de Ciutadella al plenari municipal del mes de juny.

Neteja d’entorns urbans (alumnes de 1r i 2n d’ESO). A aquesta activitat han participat uns 400 alumnes de 4 centres, i s’han recollit un total 1.163 kg, entre bosses de fems i residus voluminosos de diferents zones de l’entorn urbà de Ciutadella. Es va aprofitar l’activitat per fomentar el civisme entre els alumnes i per donar a conèixer els diferents tipus de residus i la seva problemàtica ambiental.

Concurs de fotodenúncia de contaminació a Ciutadella (alumnes de 3r, 4t d’ESO, batxillerat i C. Formatius). En total es varen presentar 27 fotos al concurs de les quals 2 van ser premiades, la 1a obra de Dani Juanico i Andrea Cádiz amb una velo, i la 2a obra de Jaume Sabater amb un lot de llibres de la Reserva de Biosfera. També es va organitzar una xerrada sobre la contaminació i els residus al nostre litoral per part de l’associació Per la Mar Viva, a l’IES Josep Maria Quadrado.


Etiquetes relacionades

Medi Ambient Projecte de Ciutat Educació
Tornar