· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L’Ajuntament segueix apostant per la tecnologia LED per millorar l’enllumenat públic

- 06/02/2020 -
La primera Junta de Govern del mes de febrer ha donat llum verda a l’adquisició de nous punts de llum, amb la intenció de millorar l’enllumenat públic de diversoscarrers del municipi, a la vegada que s’avança en l’estalvi energètic i econòmic que permet la tecnologia LED. Es calcula que l’estalvi serà de 3.350 euros anuals i de 16.720 Kwh en concepte energètic.

L’Ajuntament segueix apostant per la tecnologia LED per millorar l’enllumenat públic

Imatge06/02/2020

La primera Junta de Govern del mes de febrer ha donat llum verda a l’adquisició de nous punts de llum, amb la intenció de millorar l’enllumenat públic de diversoscarrers del municipi, a la vegada que s’avança en l’estalvi energètic i econòmic que permet la tecnologia LED.

Es calcula que l’estalvi serà de 3.350 euros anuals i de 16.720 Kwh en concepte energètic. En aquesta ocasió, amb la intenció de donar continuïtat a la campanya iniciada el passat mandat per part del Servei de Manteniment i Millora de la Via Pública, d’anar substituint les lluminàries de tota la primera trama de carrers que connecten amb la Contramurada, s’ha decidit canviar els punts de llum dels carrers Degollador, Eivissa, Bisbe Sever, Bisbe Comes, la Creu, Barcelona, Pare Huguet, Fivaller, Sor Àgueda, entre d’altres.

Tanmateix, altres carrers pròxims a aquests ja han vist renovades les seves lluminàries en els darrers mesos, com són el carrer Mallorca, Salord i Farnés, Sud, Alfons XIII o Paborde Martí. Actualment, pel que fa als carrers afectats, hi ha instal·lades 99 lluminàries de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) de 70 W de potència.

En aquest cas en concret, les lluminàries de tecnologia LED que es volen instal·lar tenen una potència d’entre 23W i 37W per unitat, depenent del carrer en qüestió. Si tenim en compte que les lluminàries estan enceses unes 4.200 hores a l’any, calculam fàcilment que l’estalvi energètic anual, només substituint aquests 99 punts de llum, serà de 16.720 Kwh; i l’estalvi econòmic que es pot aconseguir, en el cas més desfavorable, serà d’uns 3.350 €/any.

En definitiva, amb aquesta actuació, s’aconseguirà millorar l’estètica i la fisonomia del carrer; incrementar la seguretat, ja que els fanals tenen més de 30 anys de vida; i millorar en eficiència energètica; i, en conseqüència, en estalvi econòmic pel municipi.

Tornar