· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament de Ciutadella fa un reconeixement a l'empresa familiar de les cadires Coca Rossa

foto29/07/2020

La corporació municipal de Ciutadella, en el marc de la inauguració del centenari de les cadires Coca Rossa, ha fet un acte de reconeixement a una empresa pionera i a una nissaga que, al llarg de tres generacions, ha mantingut l’activitat artesana.

L’alcaldessa, Joana Gomila, ha lliurat una aquarel·la artística als cosins Lluís Anglada i Miquel Anglada, que reprodueix una estampa de la farola del port de Ciutadella, amb una inscripció que proclama el reconeixement «als descendents de Miquel Anglada Alzina, memorable pioner empresarial, creador de l’emblemàtica cadira Coca Rossa, que ara compleix el centenari».

La mostra, que roman a les dependències de la Sala Xec Coll, es divideix en cinc parts. La primera, que actua com a presentació, contextualitza els visitants en la temàtica de l'exposició, amb la història i l’evolució dels seients, tot proporcionant-los uns punts de partida per recórrer-la. La segona i la tercera (les parts centrals) expliquen, de manera concreta, els orígens de la cadira, on i com sorgeix, les variacions que ha sofert, la patent, les fases de fabricació i els usos culturals. La quarta és un espai de reconeixement al creador, als seus invents i al taller familiar. L'exposició finalitza amb una cinquena part, una mostra de cadires actuals i d’altres cadires que han estat restaurades.

El públic podrà visitar-la fins al dia 26 d’agost.

Tornar