· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
imatge

Conclou satisfactòriament el programa Un Estiu de Profit

- 07/10/2020 -
Cinc joves s’han beneficiat de la iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de cinc empreses

Conclou satisfactòriament el programa Un Estiu de Profit

imatge07/10/2020

El programa Un Estiu de Profit ha conclòs amb una valoració molt positiva després del primer estiu de posar en marxa aquesta iniciativa des del Servei d’Atenció Social.

A través d’aquest programa, cinc joves d’entre 14 i 17 anys que viuen i pateixen alguna situació de risc social han col·laborat durant les vacances d’estiu amb cinc empreses de Ciutadella.

L’objectiu del programa ha estat formar-los durant les setmanes d'estiu en diferents empreses per tal que tinguessin un contacte directe amb el món laboral, desenvolupassin habilitats i valors (com la puntualitat, l'esforç i la responsabilitat), i practicassin hàbits comunicatius, i relacions i emocions positives, a més d'ocupar-los d'una forma organitzada i saludable durant el temps d’estiu. L’objectiu final ha estat facilitar la seva integració social i contribuir a minvar les situacions de risc que els afecten.

Els resultats han estat que aquests cinc joves (tres al·lots i dues al·lotes) han col·laborat amb molta responsabilitat i esforç amb les empreses on han estat ocupats. Les empreses, per una banda, valoren molt positivament la resposta professional d’aquests, els quals han aportat i ajudat al funcionament de l’empresa. Els joves, d’altra banda, han fet un procés de creixement i d’empoderament en sentir-se útils i valorats, fet que emocionalment i psicològicament ha estat molt positiu per a ells. A més, pel fet d’haver seguit bé el projecte, es concedirà a la família una ajuda econòmica que anirà vinculada a la cobertura d'activitats socioeducatives dels i de les joves participants.

S’agraeix especialment la disponibilitat de les cinc empreses de Ciutadella (Taller Mecànic Antonio Juan Marquet, Locutori Agua de Coco, Floristeria Marián, Gimnàs Físics i Social Catering de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca), que, amb la seva col·laboració, han contribuït a la formació i a l'empoderament d’aquests joves, i han demostrat ser empreses solidàries i sensibles.

Dimecres passat es va fer un acte d’agraïment i de reconeixement a totes les empreses i als cinc joves que han participat en aquest programa, i se’ls va lliurar un diploma.

Esperam poder mantenir aquesta important iniciativa el proper estiu.

Tornar