· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

20 DE NOVEMBRE. DIA DE LA INFÀNCIA

- 20/11/2020 -
El 20 de novembre de 1989 el món va fer una promesa a la infància: fer del món un lloc millor per a cada fillet i filleta. El valor d’aquesta promesa, redactada a la Convenció sobre els drets de l'infant, avui es fa més necessària que mai.

20 DE NOVEMBRE. DIA DE LA INFÀNCIA

Imatge20/11/2020

El 20 de novembre de 1989 el món va fer una promesa a la infància: fer del món un lloc millor per a cada fillet i filleta. El valor d’aquesta promesa, redactada a la Convenció sobre els drets de l'infant, avui es fa més necessària que mai.

És més necessari que mai el compromís del nostre ajuntament i de tots els seus serveis d'apostar per polítiques transversals d'infància. Les ciutats que escolten els seus infants són ciutats més desenvolupades, més pròsperes, més pacífiques, més sostenibles, més amables. Hem de mantenir el nostre compromís de mirar, dissenyar i pensar la nostra ciutat amb ulls d'infant.

Per açò, tots els membres del Plenari municipal ens comprometem a:

Realitzar tots els esforços possibles per promoure els programes d’acció a favor de la infància i la família, des d’una visió integral i preventiva.

Fomentar la cooperació, per garantir els drets i el benestar dels fillets i filletes, convocant per això a la ciutadania i al conjunt d’agents socials i econòmics, públics i privats, per aquest propòsit.

Actuar junt amb altres organitzacions, com a agents mediadors i facilitadors de la col·laboració social i la cooperació internacional, orientant els esforços cap als objectius i accions per a la prevenció de qualsevol manifestació i/o circumstància de vulnerabilitat de la població infantil i juvenil i l’atenció integral a la població, de forma especial a la més necessitada, al nostre territori i fora d’ell.

Col·laborar conjuntament amb el teixit social per a dur a terme projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els fillets i filletes, en les polítiques locals d'infància i adolescència, construint així aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat, conforme als principis i normes de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Avançar perquè la nostra ciutat sigui pensada per a ser habitada pels fillets i filletes, plena d’espais per jugar, jardins i vials per passejar. Una ciutat amable i preocupada per ser energèticament sostenible, defensora del seu entorn natural i generadora d’infraestructures que potenciïn l’educació, la participació activa de petits i grans, l’oci responsable, l’associacionisme, la ciutadania, la pau social, la cultura, la solidaritat, la salut i la igualtat d’oportunitats per a tota la seva població.

Prioritzar el treball d’atenció i prevenció amb els infants que viuen en situacions de vulnerabilitat, sobretot en la primera infància. Els fillets i filletes, són desproporcionadament fràgils als desavantatges i les privacions, i actuar en els seus primers anys de vida és la forma més eficaç d’evitar les privacions duradores i posar fi al cicle de la pobresa.

Tornar