· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

SUPORT DE L'AJUNTAMENT DE CIUTADELLA AL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

04/02/2021

L’Ajuntament de Ciutadella, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra anualment dia 4 de febrer, manifesta la seva solidaritat amb totes les persones afectades per aquesta malaltia, i declara el compromís de contribuir a respondre-hi a les necessitats i a pal·liar l'impacte de la pandèmia.

Així mateix, l’Ajuntament manifesta el suport a la recerca del càncer, com a instrument imprescindible en la lluita contra aquesta malaltia, i trasllada el reconeixement a totes les associacions i entitats que acompanyen les persones afectades pel càncer, pel seu compromís i la labor continuats.


El càncer s’erigeix com el principal problema sociosanitari d’àmbit mundial. És la segona causa de mort d’àmbit mundial i es projecta un creixement de més del 30% de nous casos per al 2030. Actualment, al nostre país, un de cada dos homes i una de cada tres dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida. S’estima que aquesta malaltia afecta 1,5 milions de persones a Espanya i que s’hi diagnostiquen gairebé 280.000 nous casos cada any. A les Illes Balears: 6.200 casos cada any, 16 persones al dia.

La crisi provocada per la pandèmia de la covid-19 no ha fet sinó agreujar la situació de fragilitat social i sanitària de les persones amb càncer i de les seves famílies com a col·lectiu doblement vulnerable, pel càncer i per la covid-19.

Les persones amb càncer i les seves famílies viuen diversos i severs impactes d'aquesta crisi:
• Impacte sanitari: proves diagnòstiques i tractaments demorats, incertesa i necessitat d'informació que ajudi a reduir la por al contagi.
• Impacte emocional i social (personal i familiar): solitud no desitjada, ansietat per retards en tractaments i/o proves diagnòstiques, por del contagi i de tornar als hospitals, sofriment davant les dificultats per a acompanyar i ser acompanyats en el procés de final de la vida, i per l'agreujament de les dificultats econòmiques i laborals.

L’Ajuntament de Ciutadella advoca perquè es duguin a terme les accions pertinents per a pal·liar aquesta situació d'especial vulnerabilitat, així com garantir, en condicions d'equitat, els drets de les persones amb càncer i de les seves famílies.

Tornar