· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Naveta des Tudons

Naveta_des_TudonsLa naveta des Tudons es caracteritza per ser un monument funerari construït a partir de la tècnica ciclòpia (grans blocs de pedra encaixats entre ells sense morter) i amb forma de nau invertida. Va ser construïda durant l'època pretalaiòtica (1.400 a. C.) i reutilitzada en època talaiòtica. Es tracta d'un monument funerari.

A l’interior es realitzaven inhumacions col•lectives i successives. És a dir que els enterraments s'anaven succeint a l’interior i, així com s'anava necessitant espai, els ossos s'agrupaven i amuntegaven en les parets laterals. Els individus eren soterrats amb els seus aixovars: braçalets, torques, ceràmiques, botons d'os... Aquests materials van ser recuperats durant l'excavació del jaciment en els anys 50.

El monument disposa d'una petita entrada i un corredor que condueix a una estada superior i a un segon habitacle en la planta inferior.

Aquest monument va ser restaurat en els anys 50 del segle XX.


No es pot pujar ni entrar a la naveta per motius de seguretat.


Accés: de pagament

Horari: obert de març a octubre. De l'1 al 19 d'abril i del 7 al 30 de setembre, de dimarts a dissabte de 9.15 a 20 h; diumenge i dilluns, de 9.30 a 15 h.

Del 20 d'abril al 6 setembre, de dimarts a dissabte, de 9.15 a 20.30 h; diumenge i dilluns, de 9.30 a 15 h.

Octubre: de dimarts a divendres, de 9.15 a 14.30 h; dissabte i diumenge, de 9.30 a 15 h; dilluns, tancat.

De novembre fins abans de Setmana Santa, entrada lliure.

Direcció: carretera Maó/Ciutadella, a tres km de Ciutadella.

Tornar