Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Arquitectura religiosa: esglèsies i convents

Iglesias-y-conventosDesprés de la reconquesta, el rei Alfons III va donar diferents mesquites a favor de la comunitat cristiana. A partir de 1287 algunes d'aquestes mesquites es van aprofitar per ser convertides en esglésies cristianes.

Set van ser les parròquies erigides pel Rei Jaume II de Mallorca el 1303 a Menorca: la de Ciutadella, presidida per un Paborde com a rector; la de Sant Joan Evangelista de Monastrell que tenia com a rector el de Ciutadella; la de Sant Bartomeu a la Fraria, avui coneguda com a Ferreries; la de Santa Creu de Lluriach amb la capella de Sant Narcís a Es Mercadal; la de Sant Llorenç de Binixems al terme de Favàritx; la de Santa Eulàlia a Alaior; aleshores Ilahor, i la de Maó.


De les esglésies primitives avui a penes queda res. El pas del temps i els saquejos pirates del segle XVI de Maó i Ciutadella van determinar reconstruccions i restauracions d'importància i de naturalesa molt diversa. El temple millor conservat és el de la Catedral, a Ciutadella, a la qual li segueix en antiguitat l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Maó, destinada a capella de cementiri.

Tornar