· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Palau de Torre-Saura

PALAU-TORRE-SAURACASA DEL COMTE DE TORRE-SAURA

1839, Ildefonso Hernández

El més impactant dels palaus de Ciutadella, tant per les seves dimensions –ocupa tres quartes parts de l’illa de cases– com per la seva concepció –és l'exemple més depurat de l'arquitectura neoclàssica civil–.

Ocupa una posició privilegiada a la plaça des Born pel fet d'haver avançat, a mitjans del segle XIX, l'antiga façana lateral del palau original cap a l'Ajuntament per a alinear-se amb el Palau Salort, tot just acabat en aquell moment, i per la construcció d'una ala nova que donaria una imatge actualitzada a la vella estructura.

A la façana, la gran porta amb arc no és l'entrada al palau sinó que es destina a l'accés de carruatges. És en el lateral ubicat al carrer Major on hi ha la porta principal, enfrontada a la del palau veí, que connecta amb l'escala que ens condueix a les sales del primer pis.

La successió d'espais nobles ens porta a la galeria de la cantonada que és una rèplica de la del Palau Salort.

L'amplitud del solar va permetre construir un espai interior destinat a cotxeres i estables per als cavalls, que, amb algunes addicions, ha mantingut fins avui la seva gran qualitat ambiental.

Titularitat: privada

Tornar