Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Palau Saura

1693-1712, Joan Amorós

Durant gairebé tot el segle XVII els mestres d'obres que van construir els millors edificis menorquins procedien de Mallorca. Els membres de la família Amorós van tenir una influència clau i hegemònica a l'illa, que comprèn més de quaranta anys, entre el 1670 i el 1710, període d'una gran activitat constructora, sobretot a Ciutadella.

Els Amorós van desenvolupar un estil propi centrat en els ornaments de pilars, cúpules, cornises, arcs, etc., a base de trenats que van personalitzar les seves obres.

Un dels pocs edificis construïts per Joan Amorós va ser el Palau Saura del carrer del Santíssim cantonada amb el carrer dels Dolors. Com en altres cases senyorials de Ciutadella i en algunes de Maó, la planta s'organitza al voltant de l'espai d'entrada i el de l'escala, que es converteixen en un recorregut semipúblic que condueix fins a la gran sala noble del primer pis.

La volta octogonal que corona la caixa de l'escala és un dels elements arquitectònics més interessants dels palaus de Ciutadella.

A la façana principal destaca la composició de les petites finestres del segon pis, amb la cornisa molt volada i ornamentada, les quals s'estenen a la façana lateral i aconsegueixen donar una gran unitat al conjunt.

El Palau Saura va ser adquirit per l'Ajuntament de Ciutadella els darrers anys del mil•lenni amb finalitats clarament culturals. L'interès de l'edifici, excepte la seva magnífica façana, se centra en les dependències de la seva planta baixa, conservades la majoria en la seva forma originària, i en el jardí.

Titularitat: municipal

Tornar