Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Molí des Comte

Molino-des-ComteAvinguda de la Constitució, 20

1778

El molí des Comte és un dels pocs molins que queden a Menorca amb una base de dues plantes (la baixa servia de magatzem i la planta pis era l'habitatge del moliner), amb la torre cilíndrica que les travessa, igual que els altres de l'illa, i amb l'escala interior que, en aquest cas, començava a la planta pis i arribava fins al pis de les moles.

A principis del segle XIX, sobre el 1812-1813, el va edificar la senyora Francisca Olives Equella, mare del primer comte de Torre Saura, juntament amb el local contigu, cobert amb voltes de quatre arestes i d'una gran qualitat espacial, que es feia servir per emmagatzemar els productes del camp. El molí va deixar de funcionar com a tal el 1905.

La part més interessant del conjunt són els sostres de la planta baixa, avui convertida en un bar, i els del primer pis, realitzats amb voltes de quatre arestes de pedra de marès. També la rampa que dóna accés al primer pis des del carrer, per poder pujar el blat fins al pis superior des del magatzem veí, introdueix un perfil inclinat a la façana que es complementa amb l'escala a l'altre costat. L'esmentat magatzem, únic exemple de magatzem urbà de finals del segle XVIII que coneixem a Menorca, és un espai de planta rectangular situat darrere de les cases que donen a la Contramurada, amb dues fileres de pilars que sostenen les voltes de pedra de marès.

Titularitat i gestió: privat

Tornar