Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Plaça des Mercat

Plaza-del-mercado1868-1869, Ramón Cavaller Gelabert

La plaça des Mercat ha estat concebuda com a un conjunt i amb un clar intent d'aconseguir espais més amplis al centre de la ciutat. També és l'única mostra de l'arquitectura de ferro del XIX que s'ha conservat fins avui dia a Menorca.

Única intervenció urbana de certa entitat realitzada en el casc antic de Ciutadella, en els mateixos anys que s'estava enderrocant la muralla i començaven a formar-se les avingudes de la Contramurada edificada sobre l'hort del Convent agustí del Socors.

Els porxos en forma de U, simples i rotunds, sense cap ornamentació, generen una plaça oberta orientada a ponent que mira cap a la façana posterior del Seminari. Sota les seves voltes va acollir les parades de venda de verdures. Anys després, al 1895, es va construir l'estructura metàl•lica central amb la funció de protegir-ne els taulells per a la venda de peix, i la peça lineal adossada al Seminari que alberga les carnisseries, totes dues d'una gran transparència visual.

La coberta dels dos elements lleugers es va realitzar amb teules vidrades de colors verd i ocre, seguint les pautes utilitzades en edificis similars a fora de l'illa.

Tornar