· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Teatre des Born

1873-1875, Ramón Cavaller Gelabert, Manuel de los Ríos, mestres d'obres

Rehabilitació: 1988-1989, Martorell, Bohigas i Mackay

Edifici construït on abans hi havia una caserna de cavalleria, en un solar fent cantonada, molt limitat per les pròpies dimensions, però en una bona situació dins del context de la plaça des Born.

La seva façana plana és simple, d'estil neoclàssic. El seu disseny es fonamenta en cinc trams separats per pilastres amb el frontó marcant l'eix de simetria, les finestres-balcó en el primer pis i la porta, excessivament alta, amb finestres a cada costat a la planta baixa.

Dues finestres de la planta baixa es van convertir en sortides d'emergència a principis del segle XX i la finestra sobre l'arc de la porta es va afegir en l'última rehabilitació.

La planta té forma de ferradura, molt oberta, amb llotges i balcons disposats sobre una estructura de pilars metàl•lics. L'escenari, d'esquenes al port, manté una posició encaixonada entre el penya-segat i el carrer lateral, la qual cosa va fer impossible la seva ampliació en les últimes obres. El mateix va passar amb les dues escales als dos costats de l'espai d'entrada, que limiten el foyer del teatre i impedeixen la seva ampliació.

Tornar