· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Exposición Permanent Pintor Torrent

exposicio-pintor-torrentEl 8 de setembre de 1904 va néixer a Ciutadella José Roberto Torrent Prats.

Va començar a pintar seriosament a partir del 1945.

El pintor Torrent va exercir un regnat indiscutible en el petit món de la pintura illenca i la va revolucionar, obrint el camí cap a una interpretació més lliure del paisatge i cap a una expressió més sentida de l'home i de la soledat existencial.

La seva pintura va evolucionar des de l'impressionisme dels primers anys fins a l'expressionisme de la seva maduresa. La seva gran visió personal del paisatge de Menorca i el tractament del color han fet que es rebategés com el Van Gogh menorquí.

També va ser important la dedicació de Torrent durant més de 40 anys a l'Escola Municipal de Dibuix. Des de 1932, any que la va crear, per les seves aules van passar tots els artistes, dissenyadors de calçat, aprenents d'arquitecte o delineants i amants de l'art en general durant tres generacions.

Amb motiu de la seva mort l'any 1990, va haver centenars d'esqueles i notes de reconeixement i afecte diàries.

En nom seu es va crear l'Associació d'Amics del Pintor Torrent amb més d'un centenar de socis amb la clara intenció de perpetuar la seva obra i la seva memòria. I a més un col•legi porta el seu nom.

L'any 2004, es va declarar a Ciutadella l'Any del Pintor Torrent per unanimitat del ple De l'Ajuntament. Posteriorment, el Consell Insular de Menorca, també per unanimitat, va declarar el mateix any com Any Torrent en tot Menorca.

El centre del casc antic de Ciutadella recorda el seu nom amb l'Exposició Permanent Pintor Torrent on es troben les obres més representatives de les diverses etapes del pintor, objectes personals i s'ofereix informació sobre la seva vida.

Titularitat i gestió: privada

Contacte: 626 558 126

Tornar