· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Es Roser

SALA D'EXPOSICIÓ

ANTIGA ESGLÉSIA DEL ROSER

Principi del s. XVIII, estil barroc

Joan Amorós


L'església actual del Roser es va començar a construir a finals del segle XVII sobre el terreny ocupat per un altre temple anterior, de finals del segle XV.

És un dels exemplars més interessants del període barroc menorquí, de planta de nau única coberta amb voltes d'aresta, amb tres capelles a cada costat i un creuer, que té la mateixa amplada que la nau, cobert amb una cúpula rematada amb una llanterna.

El que més sorprèn de l'interior és la utilització de l'estriat de la pedra de marès en gairebé tots els ornaments d'arcs, boets i arestes de les voltes, així com les voltes de copinya que rematen els sostres de les capelles, i el gran equilibri de proporcions de l'espai interior.

El conjunt coincideix estilísticament amb el Palau Saura, la capella de les Ànimes de la Catedral, el reraltar dels Socors i el creuer i el cambril de l'Ermita de Gràcia, totes obres de membres de la família Amorós, que van ser els executors a Menorca dels pocs edificis que connecten tímidament amb el barroc.

L'església del Roser va ser sistemàticament destruïda el 24 de juliol de 1936. Finalitzada la guerra, no es va tornar a obrir al culte i poc temps després el bisbe va instal•lar a ella una branca de la secció femenina d'Acció Catòlica, fins als anys setanta que queda tancada. Posteriorment, als anys noranta, la diòcesi va cedir l'edifici a l'Ajuntament de Ciutadella que va convertir l'església en una sala d'exposicions.

L'última restauració de 2002, li ha concedit una nova categoria, respectuosa amb l'edifici i d'acord amb el seu ús actual. De fet, després de quasi dos anys tancada, durant els quals s’han realitzat obres de reforma, la Sala del Roser va tornar a obrir les seves portes.

Titularitat y gestió: Ajuntament de Ciutadella

Tornar