Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Platges i Cales

playas_y_calasEl municipi de Ciutadella de Menorca disposa de 21 platges i algunes altres zones de bany de diferent mida i topologia. Hi podem trobar des de platges en zones urbanes proveïdes de tota mena de serveis, passant per platges verges ubicades en àrees naturals i amb pocs serveis per als usuaris, fins a diferents cales i zones de bany ideals per gaudir de les aigües transparents i cristal·lines de Menorca.
La Posidònia oceànica (alga)

De vegades trobaran en la riba de la platja restes de fulles de posidònia; aquestes fulles no són rebuig, indiquen que vostès es troben en un ecosistema natural.

La posidònia viu submergida formant extenses praderies al voltant de la costa. Aquesta planta realitza una funció essencial per al manteniment de la qualitat de les platges, mentre està viva produeix oxigen i fixa l’arena del fons del mar, així manté les aigües transparents; serveix d'hàbitat i refugi per a multitud d'espècies marines de peixos, mol·luscos, crustacis, esponges, algues, etc. Cada any la planta es desprèn de les fulles mortes i part d'aquestes arriben a la costa arrossegades per les corrents. Aquestes restes de fulles també realitzen una important funció ecològica: mentre estan en la riba, protegeixen la primera línia de la platja contra els temporals marítims, i, un cop seques, els animals de closca dura que vivien enganxats a les fulles se'n van desfent i formant gran part de l’arena de les nostres platges. Estudis científics recents estimen que el 85% de l’arena de les nostres platges prové dels organismes que viuen a les praderies de posidònia.

 

Jose López
Oriol Baradad
Laura Anglada
Jose López
Oriol Baradad
Laura Anglada
Jose López
Oriol Baradad
Laura Anglada

Fes clic als enllaços de a baix per tenir més informació sobres les platges:Platges urbanes Platges verges Espais naturals protegits Ecosistemes naturals
   
 
Tornar