· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Esports

deportesMenorca ofereix immillorables oportunitats de combinar l'esport amb el gaudi de la natura.

Els aficionats al mar hi trobaran un ventall de possibilitats, des del bany a qualsevol cala de l'illa, a activitats específiques com el windsurf, la vela, l'esquí nàutic, la pesca esportiva, la navegació a vela llatina o el submarinisme. També es realitzen excursions en barca al voltant de l'illa, i visites als principals punts d'interès de la costa. Les urbanitzacions ofereixen diversos serveis: centres de busseig (des de nivells bàsics a superiors), de pràctica de windsurf (Fornells és el punt més conegut) i la possibilitat de practicar d’altres activitats i esports nàutics. Altres opcions engloben algun dels ports esportius que rodegen la costa: Maó, Addaia, Fornells, Ciutadella o Cala'n Bosch, a banda d'altres instal•lacions nàutiques menors.

L'hípica és una activitat que es pot practicar a algun dels nombrosos hipòdroms i clubs hípics de l'illa, a Maó, Ferreries, i Ciutadella especialment. Les excursions a cavall per camins i rutes rurals constitueixen una altra possibilitat interessant de compaginar l'hípica amb l'observació de la natura. Els aficionats a aquest esport podran també gaudir de les curses de trotons als hipòdroms de Maó i Ciutadella.

El ciclisme es pot practicar a un bon nombre de carreteres secundàries i camins rurals, amb excursions programades i guiades o per lliure. També l'excursionisme i el senderisme disposen de rutes específiques per gaudir de la natura i del paisatge de l'illa, o de l'observació d'ocells i hàbitats naturals.

Els aficionats a l'acampada disposen d'un càmping a Son Bou i d'un altre situat a la carretera de Cala Galdana, anomenat S'Atalaia. L'acampada lliure a les Àrees Naturals d'Especial Interès està prohibida.

Els poliesportius, piscines municipals, pistes de tennis i d’altres instal•lacions, ofereixen també una àmplia gamma d'esports a tots els municipis de l'illa i a la majoria d'urbanitzacions. Fins i tot el criquet es pot practicar a Sant Lluís.

L'espeleologia ofereix possibilitats tant a la costa com a l'interior, gràcies a la gran quantitat de coves que s'obren en penya-segats i barrancs.

A aquesta oferta cal afegir el senderisme que cada dia té més adeptes que troben a Menorca el lloc ideal per al seu desenvolupament. Actualment es tramita la llei del "Camí de Cavalls", un camí que recorre tot el litoral de l'illa.

El programa ESTIU ACTIU – viu la platja, també ofereix la possibilitat de realitzar activitats esportives, en el marc d'un programa d'animació per a totes les edats a les platges de Ciutadella.

Tornar