Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Plats típics de ciutadella

platos_tipicosLa cuina de Ciutadella ha sabut extreure tot el gust i les possibilitats culinàries de llegums, verdures i fruites, sense oblidar-nos del formatge o de la caldereta de llagosta.

Dins dels menjars de Ciutadella, són dignes de destacar les gustoses coques d'albercoc, l'arengada, els tomàquets, les cireres... O els plats emblemàtics, com la caldereta de llagosta, que per si mateixa justifica una visita als restaurants del litoral. O tanmateix el gin, ginebra aromàtica i penetrant com un perfum.

Entre els plats de peix i marisc, mereixen especial atenció els pastissos freds o púdings (de procedència britànica), la caldereta, el perol de sípia al forn, els calamars farcits amb patata i moniato, i el peix al forn a la menorquina; i és que es poden degustar de moltes maneres: a la brasa, al forn amb patates i tomàquets, saltats amb alls, a la planxa, fregits...

Els arrossos es presenten amb tomàquet, pop, bacallà, conill o bolets. I entre les verdures, a més dels espàrrecs o la sopa, destaquen els pebrots vermells farcits, les carbasses farcides a la menorquina, i les faves fumades.

El boví pot degustar-se estofat o al forn, mentre que el be es cuina amb patates, alls, cebes, tomàquet i julivert. Les trenes de be i el frit a la menorquina són altres de les especialitats que s'elaboren amb carn ovina.

Les aus aporten més varietat als plats autòctons, com són el pollastre amb patates, amb salsa d'ametlles o pebrots. Entre la caça destaca la perdiu amb col, les perdius estofades i el conill amb ceba, a la vinagreta o al forn.

De tradició artesana és també el formatge mahonés, amb denominació d'origen, un dels més ben valorats d'Europa. Aquest producte, que els mercaders italians del segle XV van donar a conèixer a la resta del continent, s'elabora encara avui dia al més pur estil tradicional. Segons el grau de maduració, el formatge podrà ser tendre, semiendurit, endurit o anyenc.

Tornar