· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

BTT - Rutes i camins

Rutes-BTTEN BICICLETA DE MUNTANYA PEL TERME DE CIUTADELLA


Una de les millors maneres de conèixer i gaudir d’un territori és pedalejant amb bicicleta de muntanya. Açò, que és cert en termes generals, ho és encara més quan parlam d’un espai reduït però alhora tan ric i tan divers com és l’illa de Menorca i, concretament, pel que ens interessa en aquest document, el terme de Ciutadella.

Pedalejant pels camins rurals i pel Camí de Cavalls, seguint els itineraris proposats en aquest projecte, podrem contemplar la impressionant xarxa de paret seca que arriba fins als racons més insospitats de l’illa, els peculiars ponts de bens, els aljubs, les sínies i els pous de torn, la característica arquitectura de les cases dels “llocs”, els jaciments arqueològics, poblats talaiòtics, navetes, taules i talaiots, les pedreres de marès i les restes d’antics forns de calç. Passarem al costat d’impressionants alzines centenàries, veurem volar xorics, milans i miloques mentre les vaques contemplen el nostre pas amb mirada pacient; els bens i els cavalls ben segur que seran també els nostres espectadors. Vorejarem platges, cales, codolars, i raconades encisadores. També baixarem barrancs, veurem els penyals de la costa de tramuntana, passarem suvora els tres fars que situen, per als navegants, Ciutadella dins la Mediterrània i veurem el perfil de l’illa de Mallorca retallat sobre l’horitzó de ponent. És ben segur que els nostres pneumàtics trepitjaran moltes pedres i és molt provable que en el nostre camí ens acompanyi, molt a desgrat nostre, un dels protagonistes principals de l’illa: el vent.

Tot açò ho gaudirem o patirem sobre la bicicleta, resseguint els itineraris proposats. Però abans de sortir és molt important que ens informem de les característiques de cadascuna de les rutes per tal d’elegir les que s’adeqüin millor a les nostres possibilitats i preferències, i que sortim preparats per afrontar adequadament les possibles dificultats que se’ns presentin.

Aquest document pretén donar una informació prou completa de cada ruta, però així i tot és convenient fer unes pinzellades sobre les característiques generals d’aquests itineraris per tal que ningú els afronti amb una idea equivocada.
Tornar