Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

N1 - CIUTADELLA – PUNTA NATI – CALA EN BLANES – SA FAROLA – SANTANDRIA – CIUTADELLA

Es tracta d’una ruta circular amb inici i final a l’aparcament del costat del Cementeri Vell.

Sortim pel camí de Sant Jordi, que agafarem davant mateix del Cementeri, i continuarem, creuant la carretera amb precaució, fins passar per davall la ronda sud; just en entrar novament al camí antic, girarem a l’esquerra (km 1,040) i seguirem per aquest tram del camí de la Reina fins arribar a l’asfalt; girarem a l’esquerra cap a la rotonda de la porta de la Mar. Sortirem de la rotonda per la segona sortida, seguint la ronda Sud en direcció cap a Maó fins arribar a la rotonda de la Me 1, per on creuarem la carretera Maó-Ciutadella per entrar tot recte (2a sortida) a la ronda Nord, que seguirem fins la següent rotonda, on girarem a l’esquerra (2a sortida) en direcció cap a Cala en Blanes. Passarem per tres rotondes més, seguint sempre la mateixa direcció fins arribar a la rotonda que ens indica el camí del Far de Nati (Cf 5), girarem a la dreta per aquest camí, senyalitzat amb prioritat per als ciclistes i que ens permetrà contemplar els àrids paratges de la Menorca seca. Creuarem el Camí de Cavalls i arribarem fins al far. Allà s’acaba el camí i haurem de tornar enrere per on hem vingut.

Arribarem novament a la ronda Nord i girarem a la dreta fins a la propera rotonda on girarem també a la dreta al costat de la benzinera per deixar la ronda i agafar el camí de Cala en Blanes. A l’entrada de la urbanització (km 17,800) agafarem la segona sortida de la rotonda de la Taula i baixarem fins al camí de sa Farola, que seguirem per l’esquerra per un carril velo vora el mar. Passarem pel far, per la cala dels Frares i per cala en Busquets, seguint aquest camí fins arribar a la terminal portuària. En aquest punt (km 20,900) giram a l’esquerra pel carrer de la Ciutat d’Alger fins a la cruïlla amb el carrer Quintana de Mar, que seguirem girant a la dreta fins a la plaça de Dalt sa Quintana, on girarem a l’esquerra pel carrer de Santa Bàrbara fins a la plaça de Dalt es Penyals, que creuarem per agafar el camí de Son Salomó en direcció cap al centre urbà. Passarem al costat del bastió de sa Font per girar a la dreta pel carrer de sa Muradeta, que ens portarà fins a la plaça des Born; passarem davant l’Ajuntament i girarem a la dreta per la plaça des Pins i el camí de Baix, seguint la vorera de migjorn del port de Ciutadella fins arribar a la plaça de l’Almirall Farragut, on hi ha el castell de Sant Nicolau. Seguirem vorejant el mar pel passeig Marítim passant per sa Cetària, la platja Petita i la platja Gran.

En el km 24,600 deixarem el passeig marítim i girarem a la dreta en direcció cap al camí de sa Caleta. Passarem la rotonda de Son Oleo (2a sortida). Seguirem aquest camí durant un quilòmetre, on girarem a l’esquerra pel carrer del Signe Àries, tan sols 200 metres més endavant girarem a l’esquerra pel carrer del Signe Lleó, passarem al costat de sa Caleta d’en Gorries, i seguirem vorejant el mar durant 300 m per aquest carrer i el deixarem per un pas de vianants a la dreta que ens aproparà un poc més a la platja de Santandria. Girarem a l’esquerra (km 26,700) i, pel carrer dels Espanyols, arribarem a la rotonda des Pinaret. Seguirem pel camí de Santa Catalina (2a sortida) fins arribar a la cruïlla amb el camí de s’Hort de ses Taronges, on girarem a l’esquerra (km 28), fins arribar a la rotonda de la ronda Sud, on girarem a la dreta en direcció Maó (1a sortida). Passarem la rotonda del camí de Sant Joan de Missa (2a sortida) seguint en la mateixa direcció, i 500 metres més endavant girarem a l’esquerra (3a sortida) en direcció cap a Ciutadella fins arribar a la rotonda del costat de la pista de skate, on entrarem al carrer Josep Mascaró Pasarius, que ens portarà fins al punt d’inici i final de ruta.
 

Km Direcció Punt d’interès
0,500 Dreta Porta d’entrada a l’antic Cementeri Civil
1,750 Dreta Lítica i poblat de Montefí (750 m)
2,340 Esqu. Talaiots de Montefí
10,900   Far de punta Nati o sa farola Nova
10,900 Llevant Cales Pous, Cales Morts i codolar de Torrenova
10,900 Ponent Perfil illa de Mallorca – postes de sol
17,800 Dreta Hipogeu pretalaiòtic i tombes romanes de cala en Forcat
17,800 Dreta Cala en Brut, cala en Forcat, Calespiques i pont d’en Gil
18,400 Dreta Platja de cala en Blanes
18,500 Dreta Costa de ponent de Menorca – costa de llevant de Mallorca
19,700 Dreta Far de Ciutadella – bocana del port
19,900 Dreta Cala des Frares
20,500 Dreta Cala en Busquets
22,000 Dreta Bastió de sa Font
22,500 Dreta Ajuntament
22,800 Dreta Bastió des Governador
23,700 Dreta Escala del Rei – castell de Sant Nicolau
23,900 Dreta Sa Cetària i sa Galera
24,400 Dreta Platja Petita i platja Gran
26,300 Dreta Sa Caleta d’en Gorries – es Castellar
26,700 Dreta Santandria
29,800 Dreta Antic pont de bens restaurat

DADES GENERALS DE LA RUTA
Distància 31km.
Temps estimat 1 h. 33m.
Velocitat mitjana 20k/h
Desnivell acumulat 112mts.
Nivell de dificultat baixa
Pedalabilitat 100%
Pendent màxim + 6,3%
Pendent màxim - 5,2%
Alçada màxim 50mts.

TIPUS DE PAVIMENT
Urbà 31,6%
Carretera 23,7%
Camí rural asfaltat 39,4%
Camí de terra 5,3%
Viarany 0,0%


N1MAPA

n-1 PERFIL


 

Tornar