Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Funcions de les famílies (recomanacions)

1. PROMOGUEM LA PRÀCTICA ESPORTIVA DELS NOSTRES FILLS, I INFORMEM-LOS I ACONSELLEM-LOS A L'HORA DE TRIAR UN ESPORT

Els nostres fills necessiten el nostre consell a l'hora de triar un esport. Hem d'orientar-los, tenint en compte les seves característiques personals, però finalment hem de respectar les seves decisions sense pressionar-los. No oblidem que el principal objectiu en l'edat escolar és xalar fent esport.

2. MANTINGUEM UN ESTIL DE VIDA ACTIU

L'esport és saludable per a petits i grans. Si animam els nostres fills a fer esport, nosaltres també hem de procurar incorporar l'activitat física en la vida quotidiana.
Fent esport ens trobam millor.

3. VETLEM PER UNA PRÀCTICA ESPORTIVA DE QUALITAT

Dins un equip és molt important que tots els infants juguin i participin, independentment de la seva habilitat esportiva. Els pares vigilarem que les instal·lacions, els materials i la preparació dels entrenadors sigui adequada a les necessitats dels nostres fills i filles.

4. VALOREM SOBRETOT ELS ASPECTES EDUCATIUS DE L'ESPORT

En l'edat escolar, l'esport és un mitjà per al desenvolupament integral de l'infant. Hem de fixar-nos que els programes esportius per a les edats més joves tenguin més interès en la diversió i en l'esforç per damunt dels resultats.
L'esport ens fa créixer com a persones.

5. APLAUDIM L'ESFORÇ QUE HAN FET DURANT LA COMPETICIÓ, INDEPENDENTMENT DELS RESULTATS OBTINGUTS

Guanyar i perdre hi entra. Felicitem pel bon joc els dos equips, acceptem els seus errors i animem-los a continuar esforçant-se.
Pensem que tots i totes intenten jugar tan bé com poden.

6. DEFENSEM I RESPECTEM LA TASCA DE L'ENTRENADOR

Acceptem el criteri de qui entrena els nostres fills, i valorem la seva experiència i el treball que fa, que en la majoria de casos és voluntari i desinteressat.
Hem d'evitar contradir les instruccions que donen als nostres fills per no perjudicar i desorientar l'equip.

7. RESPECTEM SEMPRE LES REGLES DEL JOC I LES DECISISONS DELS ÀRBITRES

Si coneixem les regles de l'esport, gaudirem més, entendrem millor les decisions dels àrbitres i ens adonarem de la dificultat que suposa aplicar el reglament en aquestes edats.

8. FOMENTEM LES BONES RELACIONS I EL RESPECTE ALS AFICIONATS DE L'EQUIP CONTRARI

Quan l'equip contrari ve al nostre camp som els amfitrions, i hem de procurar entre tots que s’hi trobin bé: mostrant-los les instal·lacions i compartint els comentaris sobre el joc, sense marcar diferències.
No oblidem que som el model principal per als més petits i el nostre comportament marca el seu comportament, així doncs evitarem mostrar-nos desinteressats, sobreprotectors, cridaners, amb massa criteris...

9. ENSENYEM-LOS A TENIR CURA DEL MATERIAL ESPORTIU I DE LES INSTAL· LACIONS

Per a la bona convivència i per poder gaudir més temps del material i de les instal·lacions és imprescindible que entre tots i totes, grans i petits, els conservem i els respectem. Una vegada més, el nostre exemple serà el mirall en el qual es fixaran i que intentaran imitar. Per exemple, si nosaltres deixam les grades netes és probable que ells també deixin el camp i els vestuaris nets.

Tornar