· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

 Ciutadella de Menorca. Conjunt històric

El nucli històric de Ciutadella de Menorca compta amb una sèrie d’edificis de singular valor arquitectònic que confereixen a la ciutat una fesomia única i donen a Ciutadella la monumentalitat que avui la caracteritza.

L’excepcional bon estat de conservació i la unitat del nucli històric de Ciutadella van fer que l’any 1964 fos declarada conjunt historicoartístic espanyol.

Amb la Llei estatal de patrimoni històric de 1985 i l’autonòmica de 1998 esdevé bé d’interès cultural amb la classificació de conjunt històric.

Des de 1999, el Pla especial de protecció del conjunt històric de Ciutadella de Menorca regula les actuacions urbanístiques que s’hi duen a terme amb l’objectiu de garantir la conservació d’una de les ciutats més atractives i singulars de les Illes Balears.

Per tal de donar a conèixer a ciutadans i visitants la història dels edificis més emblemàtics del conjunt històric de Ciutadella de Menorca, des de l’ajuntament d’aquest municipi s’ha impulsat la idea de crear un itinerari numerat al nucli antic, que consta, d’una part, de la instal·lació d’unes plaques explicatives a la façana de cadascun d’aquests edificis i, d’una altra, d’un plànol urbà que destaca a l’anvers aquests edificis mitjançant una numeració i al revers una breu explicació de les particularitats de tots i cadascun d’aquests.Tornar