· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Els alumnes de Pere Casasnovas, preocupats per l’equitat de gènere

ImatgeUn grup d’alumnes de 6è del CEIP Pere Casasnovas ha fet avinent davant l’alcaldessa de Ciutadella la seva preocupació per assolir una veritable equitat de gènere en l’àmbit públic de la ciutat: semàfors i altres senyals i símbols, nomenclàtor de carrers, galeria de fills il·lustres de la casa consistorial, etcètera.

Avui matí, en nom dels companys i de les companyes del darrer curs de primària del Pere Casasnovas, una representació d’alumnes ha lliurat a Joana Gomila el treball que, respecte a açò, han elaborat. En aquest, hi constaten les evidents mancances per assolir una bona equitat de gènere. Els estudiants diuen a l’estudi de camp que, pel que fa al nomenclàtor, només tres dones han merescut una dedicatòria, al marge dels carrers que hi ha dedicats a noms de santes i d’advocacions de la verge Maria. Es refereixen, és clar, als carrers de Jerònia Alzina, Casilda Caimaris i Josepa Rossinyol. I que, així mateix, a la galeria de fills il·lustres sols hi ha una dona, Maria Àngels Cardona; i una segona, Casilda Caimaris, ni tan sols disposa de retrat d’ençà de la sega proclamació el 1926.

Per tant, fan una sol·licitud per tal que altres figures femenines de la història local siguin, a partir d’ara, tingudes en compte. Al document, proposen el cas concret de Joana de Vigo i Esquella (1779-1855), figura de gran relleu de la Menorca Il·lustrada. A la petició, hi diuen: «Ens agradaria que es donés la màxima difusió a la figura de Joana de Vigo, ja que és una desconeguda per a la immensa majoria de ciutadellencs i ciutadellenques».

L’alcaldessa, Joana Gomila, i la regidora d’Educació, Nativitat Benejam, en recollir el document lliurat pel CEIP Pere Casasnovas, s’han compromès a tenir en compte les peticions: d’una banda, ajudaran a difondre el coneixement de la personalitat de Joana de Vigo; i, de l’altra, li donaran una preferència quan s’hagin d’assignar noms nous al nomenclàtor.

Tornar