Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO

Notícies

En aquest apartat podreu consultar l'històric amb totes les notícies de l'Ajuntament. 
 
Imatge

Ciutadella lluita contra les violències masclistes

- 22/05/2017 -
La furgoneta del pacte social de lluita contra les violències masclistes, habilitada pel Govern de les Illes Balears, ha fet parada avui, dilluns, a la plaça des Pins de Ciutadella, dins un pla d'itinerància que haurà de portar-lo arreu dels municipis menorquins.

Imatge

Les obres d’emergència del port de Ciutadella ja estan enllestides i tots els establiments poden obrir i ocupar les terrasses

- 22/05/2017 -
Les obres d’emergència per reparar el moll Ribera del Sud del port interior de Ciutadella s’han completat totalment aquest dilluns dia 22 de maig. La previsió de finalització de les obres, fixada per al proper dia 1 de juny en la part terrestre i per al 15 en la part aquàtica, s’ha pogut avançar. Després de l' estiu es durà a terme  el projecte de millora integral del port, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros. 

Imatge

El vídeo sobre els Drets dels infants elaborat per l' Ajuntament s' exhibeix als Cinemes Canal Salat

- 18/05/2017 -
Els Cinemes Canal Salat, de Ciutadella, projectaran, a partir de demà, dia 19, el vídeo dedicat als Drets dels infants. Es tracta d'un muntatge ideogràfic protagonitzat per filletes, fillets, pares, mares i professionals del nostre municipi, que es va dur a terme per tal de commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants de 2016.

Imatge

Silve Pons i Silvia Vivó guanyen concurs de Poesia i Imatge per a les estampes de Sant Joan

- 18/05/2017 -
La parella d'artistes formada per Silve Pons Arguimbau (pel poema) i Sílvia Vivó Caules (per la imatge) han estat proclamada guanyadora del tercer concurs biennal de Poesia i Imatge per a les estampes de Sant Joan.L'obra guanyadora porta per lema "Per damunt de Ciutadella". La creació de tots dos ha resultat seleccionada d'entre nou propostes.

Imatge

Desset docents europeus visiten Ciutadella, convidats per Xipell, en el marc d'un intercanvi ERASMUS

- 18/05/2017 -
Els professors i les professores, a més de conèixer el patrimoni arqueològic de l'illa, de recórrer la monumentalitat arquitectònica de Ciutadella i d'assabentar-se sobre l'estructura educativa de les escoletes en el municipi, han visitat la casa consistorial. Hi han estat rebuts per l'alcaldessa, Joana Gomila, i per la regidora d'Educació, Nati Benejam.

Imatge

Comencen les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram entre Ciutadella i Ferreries

- 18/05/2017 -
El projecte consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços. Els treballs seran executats per l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras SA. El cost total de la inversió és de 6.270.302,03 euros més IVA.

Imatge

L'Ajuntament borina per la igualtat i promou la participació ciutadana per al Pla d'Igualtat

- 18/05/2017 -
L'Ajuntament ha iniciat la redacció del seu primer Pla d'igualtat i, per açò, vol recollir l'opinió ciutadana, per conèixer la realitat amb relació a la desigualtat de gènere a Ciutadella. Per a promoure la participació ciutadana, es preveu la realització d'una enquesta ciutadana, de diverses entrevistes a col·lectius i d'un cicle de diàlegs cafè. A partir de tota la informació recollida, l'Ajuntament podrà valorar quines accions són necessàries per avançar cap a un municipi en igualtat.

Imatge

Suport institucional a la pagesia de Ciutadella

- 17/05/2017 -
L'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, amb motiu de la festa de Sant Isidre, patró de la pagesia, ha expressat el suport institucional de l'Ajuntament, i ha compartit el sopar que Sa Cooperativa va organitzar el passat dilluns.

Imatge

Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls mourà aquest cap de setmana més de 3.000 persones

- 17/05/2017 -
La Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls viurà enguany l'edició més multitudinària pel que fa a participants i acompanyants. L'impacte econòmic de la prova a l'illa es calcula en, aproximadament, mig milió d'euros. A l'acte de presentació hi acudiren la presidenta del Consell, Maite Salord, l'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor d'Esports, Josep Juaneda.

Imatge

"Paraules en majúscules que diuen molt" de Isabel Bagur, cartell guanyador per a les festes de Sant Joan 2017

- 17/05/2017 -
L'artista local Isabel Bagur Florit, amb l'obra titulada "Paraules en majúscules que diuen molt", ha guanyat l'edició del 2017 del concurs d'imatges de les festes de Sant Joan. Així ho ha decidit per unanimitat el jurat qualificador, reunit ahir capvespre a la casa consistorial. Enguany s'hi han presentat trenta-sis peces originals, amb propostes d'estil i disseny ben diverses.

Imatge

La Policia Local rep formació en primers auxilis sanitaris

- 17/05/2017 -
A les dependències de la Policia Local, un grup d'agents ha participat avui en unes pràctiques de primers auxilis sanitaris. Els exercicis desenvolupats han permès conèixer l'ús dels aparells desfibril·ladors i l'ús de bombones d'oxigen. Es tracta d'una de tantes accions contemplades en el vigent pla de formació permanent del servei. Les pràctiques formen part de les actuacions programades en el pla d'emergències específiques de Sant Joan i, alhora, en previsió de la temporada turística de 2017.

Imatge

L’Ajuntament compleix tots els indicadors pressupostaris i presenta un superàvit acumulat de 4.588.123,98€

- 16/05/2017 -
L’Ajuntament  ha presentat un el resultat pressupostari ajustat de l'exercici de 2016 amb un superavit acumulat de 4.588.123,98 €. Es compleix amb escreix tots els indicadors econòmics: resultat positiu de l'exercici, romanent de Tresoreria en constant creixement, baix nivell d'endeutament i un líquid de caixa ben important. Així i tot, l'Ajuntament segueix condicionat per la regla de la despesa, vigent a tot l'Estat, a l'hora de poder fer inversions en benefici dels ciutadans i de les ciutadanes ja que tot i les bones dades econòmiques de la institució no les permet dur a terme.

Imatge

Comença el període d'inscripció i la reserva de places per gaudir del programa d'activitats esportives per a l'estiu de 2017

- 16/05/2017 -
Demà, dia 17, comença el període d'inscripció i la reserva de places per gaudir del programa d'activitats esportives per a l'estiu de 2017. Enguany són sis les especialitats esportives que s'hi podran dur a terme: natació en piscina, tennis, pàdel, tennis de taula, gimnàstica recreativa i hípica.

Imatge

Convocatòria del Ple de l'Ajuntament

- 15/05/2017 -
L'Ajuntament de Ciutadella durà a terme dijous a les 19 hores el Ple ordinari de maig.

Imatge

El Mercat des Born tindrà lloc a partir d'ara cada dilluns i cada divendres

- 15/05/2017 -
L'Associació de Venedors Ambulants de Menorca va sol·licitar poder canviar els dies de venda del Mercat des Born, per passar a ser dilluns i divendres, en lloc de divendres i dissabte, com era de costum. Aquesta petició es va recollir a l'article 4.1 de l'Ordenança. Per aquest motiu, a partir de dia 22 de maig el Mercat des Born passarà a instal·lar-se cada dilluns i cada divendres; dia 20 de maig serà el darrer dissabte que s'hi instal·larà.

Imatge

Pla municipal de drogodependències de Ciutadella:"Adolescència i festa, inevitablement amb alcohol?"

- 12/05/2017 -
El Punt Jove, en el marc del Pla municipal de drogodependències, organitza una xerrada adreçada a famílies sobre com abordar el consum d'alcohol i de drogues en l'adolescència, impartida pel psicòleg Jordi Bernabeu.Es durà a terme dia 18 de maig, a les 20 h, al teatre de l'IES Josep Maria Quadrado

Imatge

Ciutadella s'uneix al Dia Internacional dels Museus i programa diverses activitats del 16 al 20 de maig

- 09/05/2017 -
El món romà i l’Any Calbó seran els dos principals incentius per a la celebració del Dia Internacional dels Museus que, a Ciutadella, tindrà lloc del 16 al 20 de maig. A més, s’han previst dues jornades de portes obertes de les instal·lacions del bastió de sa Font.

Imatge

Diàleg pel turisme, demà a la Casa de Cultura de Ciutadella

- 09/05/2017 -
El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament convoquen per a demà, dia 10, a la Casa de Cultura (19 h), una trobada oberta a la ciutadania per presentar el Pla de desenvolupament turístic i els objectius que aquest futur instrument legal vol assolir.

Termini per a la tramitació de venda ambulant durant Sant Joan

- 05/05/2017 -
L'Ajuntament  ha convocat les persones interessades a realitzar venda ambulant (és a dir, mitjançant elements mòbils o parades) durant les festes de Sant Joan per a que presentin les sol·licituds corresponents entre els dies 1 i 7 de juny. 

Imatge

L'Ajuntament engega el projecte Xalapatis al qual s'han adherit l'IES Josep Maria Quadrado, l'IES M. A. Cardona i Sant Francesc de Sales

- 05/05/2017 -
El projecte, inclòs en el programa Eduquem amb l'Esport, té per objectiu principal dinamitzar els moments d'esbarjo de cadascun dels centres implicats. En total, hi participen 125 alumnes, principalment de 1r i 2n d'ESO, repartits entre 16 equips.

12345678910...
Tornar